Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:36, 7. 5. 2016.

| Društvo

Niški brucoši za džeparac zarađuju raznoseći pošiljke na biciklima

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
slikakurirskasluzba
Svi su puni reči hvale za ove preduzimljive mladiće; foto: FB strana "Kurirska služba Niš"

Studenti David Ilić i Mihajlo Savić pokrenuli su prvu kurirsku službu na biciklima u Nišu. Već nekoliko dana, otkako se za njih pročulo preko Fejsbuka, ovi 19-godišnjaci prevoze pakete po gradu i zarade, kažu, dovoljno za džeparac.

David je student prve godine medicine, a Mihajlo Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu.

Na ideju da pokrenu kurirsku službu na dva točka, ovi mladići došli su letos, želeći da probaju u Nišu nešto što već odavno postoji svuda u svetu.

Tada su izlepili letke po gradu, ali naizgled bezuspešno, jer ih nakon toga niko nije pozvao, pa su gotovo odustali od akcije, misleći da od nje nema ništa.

Tek kada je pre nedelju dana, kako kažu, jedna devojka fotografisala njihov letak i to postavila na Fejsbuk, ljudi su počeli masovno da šeruju fotografiju i posao je krenuo.

kurirska-sluzba-andjelina-bab Masovno šerovana fotografija pokrenula biznis; foto: Anđelina BabDavid i Mihajlo su napravili i Fejsbuk stranu "Kurirska služba Niš", gde su za kratko vreme prikupili preko 3.000 pratilaca koji za njihovu ideju i preduzimljivost imaju samo reči hvale, a neki u znak podrške nude i da im besplatno servisiraju bicikle. 

Ne znam kako se ranije nismo setili društvenih mreža. To je pre nekoliko dana zaživelo preko Fesjbuka, ljudima se dopalo i zasada lepo ide. Tokom par dana, koliko radimo, imali smo 6-7 mušterija, što još uvek nije puno, ali bitno da smo počeli - kaže David.

Iako za sto dinara, koliko naplaćuju dostavljanje paketa do 10 kg na teritoriji grada, ne mogu mnogo toga da kupe, David kaže da se zasada isplati, jer uz nekoliko isporuka dnevno, za petnaestak minuta po isporuci, zaradi se dovoljno za “trošak”.


Slali paket na autobus, nosili robu na reklamaciju...

Ove dostavljače na biciklima dosad su tražili, kako kaže David, i mlađi i stariji, ali uglavnom su ih zvale firme kojima treba češća dostava. Nadaju se da će i saradnja sa njima zbog toga zaživeti, a posao se održati.

Dosadašnji zahtevi mušterija bili su manje-više uobičajeni. Jednom su ih zvali da od jedne firme do autobuske stanice prevezu paket i pošalju ga na autobus, ali desio se i slučaj da su odneli robu na reklamaciju u tržni centar, što baš i ne spada u opis posla kurira.

Bili smo do gospodina, uzeli račun i robu, odneli do tržnog centra na reklamaciju i vratili nazad - kaže David.

slika2 Kažu da im posao ne pada teško; foto: Mihajlo SavićNajkraća relacija na kojoj su prevozili paket bila je od Elektronskog fakulteta do autobuske stanice, a najduža od centra do Novog groblja. Svuda stignu, kaže ovaj 19-godišnjak, za petnaestak ili dvadeset minuta.

Zasada, dodaje David, ne planiraju da se šire, jer uspevaju da “pokriju” sve pozive.

Međutim, zaključuje on, ako posao zaživi, najpre bi u njega uključili svoje drugare koji su takođe voljni da, uz malo fizičke aktivnosti i izdvojenog vremena, na ovaj način zarađuju studentski džeparac.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljiljana Savic

    08:22 // 9. 5. 2016.

    Bravo. Samo napred.

  • Baki

    17:09 // 7. 5. 2016.

    Kontaktirajte pirotskog Potrčka da vidite kako on već godinama to radi.

  • anti-SNS-bot

    16:55 // 7. 5. 2016.

    Sve je to lepo, ali zašto stičem utisak da će se naći neki pametan birokrata koji je verovatno dobio posao preko veze i nije se oznojio od rada - tržišni inspektor, doći da maltretira ove ljude.
    Svaka podrška, momci su sjajni. Samo svojim radom do uspeha.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: