Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 1. 12. 2016.

| Društvo

Niški lekari traže da im se vrati ugled i dostojanstvo

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
lekar i pacijent
"Lekari su pre svega prijatelji"; foto: Flickr-Vic

Fizički napadi na lekare, vređanja, ucene, pretnje političkim i drugim vezama, ali i lažne optužbe po medijima sve su učestalije po zdravstvenim ustanovama, kažu u Sindikatu lekara i farmaceuta Doma zdravlja Niš. Krivac je, kažu, loše stanje u društvu, ali i sami lekari.

Predsednik Sindikata Predrag Miljković navodi da pacijenti u lekarima pre svega treba da vide prijatelje, pa tek onda stručnjaka koji mu pomaže da bude zdrav. Međutim, stanje je takvo, ističe Miljković, da pacijenti u svom lekaru vide “slugu koji mora da radi ono što mu on kaže i šta od njega traži, jer u suprotnom slede napadi i pretnje.”

Ugled lekara je srozan do maksimuma lošom atmosferom u samom društvu. Počev od naroda kome su važnije ljubavne afere i rijaliti programi od njegovog zdravlja i lekara koji je zadužen i odgovoran za to zrdavlje - kaže Miljković.

Dodaje da je u takvom okruženju normalno da ni vlast u lekarima ne vidi ozbiljnog partnera u “pregovorima od vitalnog značaja”, te poziva zdravstvene radnike da se ujedine u vraćanju ugleda i dostojanstva.


“Ulica nije rešenje za rešavanje problema u zdravstvu”

slava "Vratite nam dostojanstvo"; foto: Predrag MiljkovićIako je Sindikat lekara i farmaceuta Srbije ranije ovog meseca protestvovao na ulici zbog lošeg stanja u zdravstvenom sistemu, u Sindikatu lekara Doma zdravlja Niš kažu da je takav “protest bio nesvrsishodan i kotraproduktivan”.

Ulica nije više mesto za rešavanje problema u Srbiji, pa ni u zdravstvu - kažu u Sindikatu.

Najbolji način prezentovanja problema zdravstvenih radnika i predloga za njihovo rešenje je, tvrde u Sindikatu, organizovanje okruglih stolova, predavanja, kao i TV emisija u kojima bi učestvovali najviši funkcioneri Sindikata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milorad

    00:47 // 3. 12. 2016.

    Pitam i molim za odgovor - kada od specijaliste / u ambulanti KC/ dobijete dijagnozu, između ostalog i da je potrebno obavi snimanje na skeneru, kakva je dalja procedura, što se tiče papira - uputa, da bi se snimanje uradilo. Pitanje, najpre upućujem dir. KC u Nišu.

  • LEKARSKI GEMIŠT

    12:50 // 2. 12. 2016.

    Kako ih bre nije sramota da se oglašavaju pričom o dostojanstvu koje su sami srozali braneći kolege koji su bahati, korumpirani i nestručni i kojima umiru pacijenti zbog njihovog nemara ili ne znanja.A i ova slika iz kafane govori više od svakog komentara.Sram vas bilo i neka vam pocrvene mantili, ako već ne mogu obrazi!Kada je njihov sinmdikat raskrinkao neku korupcionašku aferu među lekarima?_

  • mimi

    09:05 // 2. 12. 2016.

    Ugled lekara unistili su partijsli direktori.Ne organizovanim radom.U zavodu za Transfuziju cek am. par sati a onkoloslo s am bolesnok. 200pacijenata jedan doktor ili dva ostali i promenadu. Pohvaljijem dr Antic ali malo je takvih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: