Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:27, 12. 10. 2012.

| Društvo

Niški profesor nagrađen za YouTube klip

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
g
foto:radiocity.rs

Profesor matematike Saša Popović iz Niša dobio je nagradu za najbolji YouTube klip iz matematike.

Svetski priznata kompanija iz Kolorada u Americi raspisala je konkurs iz oblasti primene fotošopa, ilustracije i kombinacije bilo kog softvera, a baš u ovoj trećoj kategoriji Saša Popović je osvojio prvo mesto.

Saša se izdvojio iz mase profesora kada je u želji da pomogne učenicima oko prijemnog ispita postavio na YouTube postupke i rešanja zadataka iz matematike. Kombinujući svoja znanja iz matematike i informatike i koristeći fotošop on je uspeo da učenicima približi zadatke koji su ih očekivali na ispitu i ova metoda donela mu je pobedu.

- Trebalo je napraviti video tutorial o upotrebi nekih softvera i ja sam se prijavio i napravio video prilog o tome kako sam snimao klipove uz pomoć kojih  sam pripremao decu za prijemni iz matematike - objašnjava Popović.

Najpriznatiji svetski stručnjaci iz oblasti informatike, među kojima je Dik Mekland, jedan od najvećih poznavalaca fotošopa, ocenjivali su radove koji su se prijavili za ovo internacionalno takmičenje. Svi oni odlučili su da je Popovićev rad najuspešniji.

Najeminentniji stručnjaci iz oblasti grafičkog dizajne bili su oduševljeni njegovom idejom o upotrebi fotošopa i to je Saši Popoviću pored prvog mesta donelo i nagradu, ali on je još uvek nije podigao.

- Kada dobijete nagradu u inostranstvu morate da platite porez na nju. Moja nagrada je u softveru, ali je velike vrednosti tako da ću privatno naći način da je preuzmem - kaže Saša.

Saša je diplomirao na Elektronskom fakultetu i trenutno radi kao profesor u osnovnim školama Dušan Radović i Branko Radičević, a pre par godina pomogao je učenicima da praćenjem njegovih klipova potpuno besplatno pripreme prijemni iz matematike.

Nagrađeni klip profesora Saše Popovića

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Stoiljkovic Zorica

    20:46 // 13. 10. 2012.

    Zasluzeno! Svaka cast Sasa!

  • Zoran Popovic

    19:09 // 13. 10. 2012.

    Dajte link do klipa...

  • M

    13:15 // 13. 10. 2012.

    Svaka cast! Ja samo imam jedno pitanje, kako je on profesor matematike sa zavrsenim elektronskim fakultetom?

    • Nikola

      21:12 // 19. 10. 2012.

      Sa zavrsenim elektronskim fakultetom mozes postati profesor matematike jer elektronci imaju dosta matematike na fakultetu stim sto moda da zavrsi nesto dodatno al u to nisam upucen.. + u Srbiji nedostaje matematicara i fizicara tako da nemoj nista da te buni ako znas znanje mozes da budes i fizicar bez skole..pozz

    • fizicar

      18:44 // 3. 11. 2012.

      svaka cast coveku
      treba ga nagraditi
      pod obavezno

      samo apsolutno nije tacno da nedostaju fizicari
      pofgledaj koliko ih je na birou
      previse

    • Marija

      19:02 // 17. 5. 2014.

      Pa da,danas sve može.Samo sto elektronci, nisu svesni koliko ne znaju matematku. Dobar deo matematike nisu videli, niti znaju da postoji.Ja kao student mat.sam strucnija od bilo kog prof.sa el.f-om.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: