Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:25, 26. 5. 2016.

| Društvo

Niški stanari u Beogradu na protestu protiv bahate vlasti

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
naslovna-zarka-radoja
Jovanović poručio: "Smrt fašizmu, sloboda narodu"; foto: Žarka Radoja

Predstavnici niškog Udruženja stanara pridružili su se jučerašnjim protestima u Beogradu, gde je nekoliko hiljada građana protestovalo zbog rušenja u naselju Savamala. Okupljenima se ispred Skupštine Grada Beograda obratio i profesor Đokica Jovanović iz ovog udruženja.

Članovi “Ne davimo Beograd” su pre nekoliko meseci prisustvovali jednom od protesta u Nišu i ovo je, kako kaže predsednik Udruženja stanara Saša Kostić, bila prilika da im se revanširaju i pomognu im u građanskoj borbi protiv bahate vlasti.

Mi smo tada uspostavili saradnju sa njima, jer i njihovo i naše udruženje spaja borba za zaštitu interesa građana, borba za zaštitu grada od bahatih političara i korumpiranih vlastodržaca, zato što je kod njih identična situacija kao i kod nas - objašnjava Kostić.

upss Udruženje stanara i "Nezadovoljne Nišlije" dali podršku Beograđanima; foto: FB strana "Udruženje predsednika skupština stanara, Niš"Iako su ova dva pokreta ujedinjena u istoj ideji, razlika među njima leži u starosnoj strukturi. Kako kaže Kostić, “njihov prosek godina je 30, a naš 80”.

U udruženju “Ne davimo Beograd” okupljeni su mladi ljudi koji imaju želju da nešto pokrenu, društvene mreže su kod njih napravile “bum” preko njih se organizuju i koordinišu. Naše omladince, međutim, ne interesuje ono što mi napišemo na društvenim mrežama i ono što radimo - kaže Kostić.

Jedan od osnivača Udruženja predsednika skupština stanara profesor Đokica Jovanović je, prema rečima Kostića, izazvao veliku pažnju pri svom obraćanju na protestu pred oko 15.000 ljudi, koliko ih je bilo prema procenama organizatora.

Profesor Jovanović je govorio odmah nakon organizatora, i u svom govoru je uporedio njihovu i našu borbu, opisao je kako je izgledalo prvih 15 meseci naše borbe, sa kakvim pretnjama i problemima se susrećemo i kako smo to uspeli da prevaziđemo. Na kraju je poručio “Smrt fašizmu, sloboda narodu”, što je publiku oduševilo - kaže on.

Prema Kostićevim rečima, sa stanarima je organizovano u Beograd išlo i nekoliko građana iz pokreta “Nezadovoljne Nišlije”.

Kostić dodaje i da je osim Beograđana na protestu bilo još sličnih udruženja i pokreta i iz drugih gradova, te da je i sam profesor Jovanović najavio da će uskoro sve te grupe održati zajednički sastanak kako bi u čitavoj Srbiji organizovali širok građanski front, ujedinjeni u borbi protiv bezakonja.

Detalj sa protesta 25. maja 2016. godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    20:31 // 26. 5. 2016.

    Beogradjani,kapa dole!Mozemo da vas volimo ili ne,ali,odzali ste cas iz gradjanskih protesta!Masovno,slozno,solidarno...Nekad je Nis bio uzor svima,sada je ustajala zabokrecina i uporiste likova koji nemaju gradjansku svest.

  • Snezana

    20:29 // 26. 5. 2016.

    UPSS_u svaka cast na istrajnosti! Volela bih da svi takvi pokreti kod nas koordinisu svoj rad i pokrenu ovaj jadni apaticni narod da pomogne samom sebi.

  • Prof dr MAKSIMOVIĆ

    16:50 // 26. 5. 2016.

    Organizujmo se protiv dekadencije u Srbiji, ali ne dozvolimo političkim profiterima da to kapitalizuju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: