Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:31, 23. 4. 2014.

| Društvo

Niški studenti uspešni na takmičenju u Oksfordu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
studenti
Tim niških studenata prava među 16 najboljih

Već drugu godinu zaredom studenti Pravnog fakulteta u Nišu na svetskom takmičenju iz medijskog prava u Oksfordu postižu veliki uspeh plasiranjem u osminu finala.

Studentkinja na master studijama Jelena Janković je osvojila IV mesto u kategoriji za najbolje govornike. Osim nje, tim su činile Marina Marković, Ljubica Janić na master studijama i Jelena Icić, studentkinja IV godine.

Ove devojke su opravdale svoj kvalitet već samom kvalifikacijom na regionalnom takmičenju u Beogradu, gde su zauzele 2. mesto.

Za ovo takmičenje, na kom je učestvovalo oko 200 studenata podeljenih u 35 timova, pripremao ih je docent dr Dejan Vučetić.

- Sama činjenica da su se naši studenti kvalifikovali za ovo prestižno takmičenje garancija je kvaliteta našeg univerziteta i naše ozbiljne pripreme - kaže Vučetić.

Zadatak svake ekipe bio je da u fiktivnom slučaju, jedan podtim brani državu koja je tužena pred Međunarodnim sudom za ljudska prava, a drugi podtim da zastupa tužioca.

- Podneske smo pisali na engleskom jeziku i možda smo tu već bili u blagom zaostatku, jer smo se takmičili ravnopravno sa ekipama koje studiraju engleski jezik ili im je maternji - dodaje Vučetić.

Tim njegovih takmičarki imao je privilegiju da u Oksfordu učestvuju u debati posvećenoj slučaju "Snouden" i da o, kod nas relativno novoj grani, medijskom pravu uči od vrsnih svetskih stručnjaka.

Za mogućnost da uopšte odu na Univerzitet u Oksfordu, niški tim zahvaljuje na pomoći svom fakultetu, ali i Regionalnom savetu za kooperaciju iz Sarajeva i Misiji OEBS u Srbiji.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladan

    09:29 // 24. 4. 2014.

    Naslov treba da glasi "Opet medju najboljima"

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: