Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 4. 7. 2015.

| Društvo

Nišlija najbolji programer Balkana

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
programeri
Srpski tim na Balkanskoj olimpijadi - Marko Stanković (prvi s leva); foto: N. M.

Na 23. Balkanskoj informatičkoj olimpijadi zlatnu medalju osvojio je Marko Stanković, gimnazijalac iz Niša. Sa istog takmičenja, bronzu u najveći grad juga Srbije donosi Dušan Živanović.

Stanković i Živanović su učenici niške Gimnazije “Svetozar Marković”, a na takmičenju koje je održano u bugarskom gradu Ruseu, Srbiju su predstavljali zajedno sa Dimitrijem Erdeljanom iz Novog Sada i Nikolom Jovanovićem iz Beograda, koji su se okitili srebrnom, odnosno bronzanom medaljom.

Kako kaže vođa ekspedicije Nikola Milosavljević sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, za Marka je ovo treća uzastopna zlatna medalja na Balkanijadamam dok ima i 2 srebra sa Međunarodnih olimpijada.

Srbija u poslednje tri godine ima ukupno 5 zlatnih medalja, uz 2 srebra i 5 bronze, sa Balkanskih olimpijada što dovoljno govori o kvalitetu naših učenika - kaže Milosavljević.

Propozicije su takve da na Balkanijadi svaku zemlju predstavljaju 4 takmičara - učenika srednjih škola, a na ovogodišnjoj olimpijadi je učestvovalo 50 takmičara iz 11 zemalja.

Pripreme za ovo takmičenje održane su, kaže Milosavljević, u Petnici pod pokroviteljstvom Majkrosofta.

Vremena za odmor nema, jer srpske mlade programere već 26. jula u Almatiju, u Kazahstanu čeka Međunarodna informatička olimpijada.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Todor Stankovic

    12:59 // 7. 7. 2015.

    Svaka cast Marku, cestitam mu i zelim lepu karijeru. Ali steta sto niste naznacili i ko je ko na slici, jer svi su oni cinili ekipu.
    Ocekujem da ispravite gresku.

  • penzionerka

    12:01 // 5. 7. 2015.

    Imam samo jedno pitanje. Dali znate da li je i koji beogradski medij objavio ovu vest? Ja ne znam. Ako niko nije objavio molim naše poslanike da postave poslaničko pitanje ZAŠTO. Posebno me interesuje da li sme da pita neko iz vladajuće većine.

  • Milos

    23:15 // 4. 7. 2015.

    Pamet u glavu i put pod noge, nemoj da se za*****e kao ja...

    • LJ

      03:26 // 5. 7. 2015.

      Milose i tebi Novi Sad placa DUPLO da predjes i njima treniras ucenike.
      Javi se, Ti znas kome, da to zavrsis posto u Nisu nemaju postovanja prema takvim sensejima.
      I ja bih klisnuo ali je kasno za mene. Jedna debilcina mi je sada sef a nikada na takmicenju decu nije odvela. To je ironija i posticaj koji POLITICARI kroje u Nisu. Evo, diletant sada vodi Divljane, a trafikant sef kadrovske politike.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: