Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:42, 28. 5. 2015.

| Društvo

Nišlije bi da kupe NTV, direktor se boji da je kasno

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Ntv.jpg
Grad prestaje da finansira Nišku televiziju 30. juna

Oko mesec dana pre nego što će Grad Niš prestati da finansira Nišku televiziju, grupa građana, koja će dobiti status udruženja, pokrenula je ideju da ovu televiziju otkupe Nišlije. U ovoj televiziji kažu da za ovu ideju ima premalo vremena.

Kako priča predstavnik budućeg Udruženja predsednika skupština stanara i vlasnika privatnih zgrada Saša Kostić, oni predlažu da svi građani uplate koliko novca mogu na podračun koji bi Niška televizija otvorila za ovu namenu.

Mislimo da je to ostvarivo. Za nekoliko dana ćemo postati punopravno pravno lice i ako treba tako i nastupiti. Ako sve protekne po planu, javno ćemo pozvati sve da uplaćuju da pokušamo da Nišu obezbedimo javni servis. Ako ne uspemo, taj novac će otići u humanitarne svrhe - kaže Kostić.

Dodaje da bi raspolaganje tim novcem kontrolisao nadzorni odbor koji bi činile ugledne Nišlije. Kostić i ostali iz ove grupe građana, koja se inače zalagala za smanjenje cena grejanja i mogućnost isključenja sa Toplane, smatraju da je Nišu javni servis neophodan.

Ako se već ugledamo na Evropu i težimo ka njoj, treba da znamo da ona podržava javne servise u svim javnim mestima da bi građani dobijali informacije od važnosti za njih. Vidite da, na primer, RTS ne daje pristup svima, tamo se pojavljuju samo oni koji podržavaju vladajuće koalicije - smatra Kostić.

Ističe da neće napraviti grešku kao kada se gasio Radio Niš.

Neću oprostiti sebi što tada nisam podigao glas, a odrastao sam uz Radio Niš. Ako imamo status grada, moramo imati i javni servis - izričit je Kostić.


NTV: Ideja odlična, ali su rokovi tesni

Boban Rajković Rajković: "Bilo bi pravo rešenje da Niška televizija postane prava gradska i građanska"Direktor Niške televizije Boban Rajković kaže da je ovo odličan predlog koji će pokušati da sprovedu, ali da je stigao kasno.

Ovo bi bilo pravo rešenje, da Niška televizija postane prava gradska i građanska, ali rokovi nas stiskaju, za sve to bismo imali oko dvadesetak dana. A treba rešiti i neke pravne stvari, verovatno bi u tom slučaju bilo nešto poput konzorcijuma - kaže Rajković.

Iako je cena od 7 i po miliona dinara nekim kupcima pristupačna, on smatra da neće biti lako da toliku sumu prikupe građani.

Kada to treba da se sakupi u kratkom roku i na dobrovoljnoj bazi, uopšte nije malo. Da se počelo ranije, imali bismo veće šanse, ali videćemo - dodaje Rajković.

Podsetimo, gradonačelnik Niša Zoran Perišić je na sednici Gradskog veća početkom maja rekao da finansiranje Niške televizije prestaje 30. juna posle čega će ona "nastaviti da radi i živi po novom modelu i sa nekim drugim vlasnikom".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nis

    19:23 // 3. 7. 2015.

    NTV je godinama prikazivao funkcionere Nisa pa zasto bi gradani spasavali ovu kucu?Prikazuju Jonica sa unukom kao super deku dok ih hiljade malisana u vrticima ne zanima.Sto ne prate kako se hrane deca u vrticima i kako zive obicni smrtnici u Nisu nego su svakoj vlasti bili EPP.Neka ih sada spasavaju oni.

  • pera jovic

    08:42 // 17. 6. 2015.

    Iskljucivo vas gledam jer kod vas je sve cirlicaHVALAVAM STO OVAKO NESEBICNO BRAITE CIRLICU od svih natpisa sto idu preko tv pa dsve oko vase zgrade sama cirlica samo tako nastavite

  • Pametnjaković

    11:36 // 29. 5. 2015.

    Pazite Vi što kupujete. 80 radnika x minimum 50000 din.bruto, plus struja, telefon, RRA takse, tanjug, grejanje, zakup, benzin, itd itd. Dakle CCA 50 miliona godišnje. Treba to da se zaradi???

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: