Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:18, 6. 7. 2016.

| Društvo

Nišlije dobijaju novog gradonačelnika 11. jula

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
sednica
Novo gradsko rukovodstvo kompletira se u ponedeljak; foto: JV arhiva

Novi predsednik niške Skupštine Rade Rajković zakazao je sednicu niškog parlamenta na kojoj bi trebalo da budu izabrani gradonačelnik, njegov zamenik i većnici za ponedeljak 11. jul. Najavljeno i formiranje 3 skupštinska odbora.

Da se u Skupštini Grada, pored predsednika i sekretara, još nešto promenilo pokazuje i vreme za koje je zakazano zasedanje parlamenta - umesto u 9 kao do sada, sednica će početi u 8 sati.

Odbornici bi trebalo da raspravljaju o kandidatu za gradonačelnika Niša, a to će, kako je najavljeno iz Srpske napredne stranke nakon potpisivanja koalicionog sporazuma sa SPS i SRS, biti Darko Bulatović.

Na dnevnom redu će se naći i izbor njegovog zamenika, a tu funkciju će najverovatnije obavljati Miloš Banđur, dok je od 9 većnika poznato da će SPS predstavljati lekar Saša Živić i Jelena Mitrovski, diplomirani ekonomista, radikale Bojan Krstić, profesor razredne nastave, dok će prema pisanju pojedinih medija naprednjaci kandidovati Branislava Kačara, inženjera zaštite na radu, Miloša Mihajlovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike iz “Jugoistoka” i Tijanu Đorđević, diplomiranu pravnicu iz Opštine Crveni Krst. Jednog člana će imati i Pokret socijalista, a to će najverovatnije biti Igor Vojinović, trenutno portparol “Parking servisa”, dok će svoju fotelju u Veću “sačuvati” Mihajlo Zdravković, trenutno zadužen za privredu i saobraćaj.

Svog zamenika dobiće i novoizabrani predsednik parlamenta Rade Rajković, a tu funkciju će verovatno preuzeti donedavni predsednik Skupštine Mile Ilić (SPS).

Na kraju odbornici će obrazovati Odbor za imenovanje, Odbor za mandatno-imunitetska i Odbor za administrativna pitanja. 

Podsetimo, konstituisanje nove vlasti u Nišu započeto je 29. juna na konstitutivnoj sednici koja je zakazana po drugi put, jer prva koja je bila 6. juna nije održana zbog nedolaska odbornika SNS i SPS.

11. jul je praktično poslednji datum za izbor novog gradonačelnika, jer aktuelnom prvom čoveku Grada Zoranu Perišiću mandat zvanično ističe 12. jula.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladica Veljkovic

    01:24 // 7. 7. 2016.

    Invalidska penzija znaci nesposoban za rad,mi smo dobili nesposobnog gradonacelnika.Ovo je sramota za grad Nis,a SNS pokazuje kakva je stranka,nosilac liste za grad Nis bio je dr.Zoran Perisic i automatski kandidat za gradonacelnika,garantujem da je nosilac liste bio Bulatovic,SNS ne bi osvoio ovoliko mandata.Bulatovic na reviziju.

  • CVETKO prvi

    21:57 // 6. 7. 2016.

    Ne znsm sto vojna lica imaju protiv "tatinih i maminih" sinova, grada Nisha ?
    Zato , mozhda, shto nisu nosili shlem / a ispod shlema... nema/ ili zato shto rszmishljaju svojom glavom a ne "po dnevnoj zapovesti i po PS-u !
    Lepo nash narod kazhe : "Koj si ima chavku na rame - toj si vika ISH" !
    I u vojsci je bilo kukiolja , ne samo u civilstvu a ako se osecaju prozvanima...to je , mozhda ...

  • shaft

    20:09 // 6. 7. 2016.

    "Umesto u 9,sednice ce pocinjati u 8 sati"! Ovo je veliki napredak,evo,vec nam je bolje!Neka i svaki drugi prozor bude otvoren,a klima nek stoji na 22!Narod ce biti odusevljen!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: