Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:33, 7. 12. 2016.

| Društvo

Niške učenice najbolje u poslovanju turističkih agencija

Autor:J. ĆosinIzvor:Južne vesti
Ugostiteljsko turistička škola Niš
Na Zboru ugostiteljskih i turističkih radnika Srbije u Kragujevcu, zlato za dve niške učenice; foto: UTS Niš

Iako Nišu fale stručni vodiči, pre svega oni koji govore strane jezike, na šta su nedavno ukazali iz Turističke agencije Niš, grad se može pohvaliti najboljim recepcionerima kao i onima koji promovišu turističke aranžmane.

To potvrđuju i najnovija priznanja koja su iz Kragujevca doneli niški učenici Ugostiteljsko-turističke škole, koji su prezentovali svoj turistički aranžman i grad iz koga dolaze čime su nadmašili i one sa mnogo dužom praksom.

Oni su na takmičenju u poslovanju turističkih agencija koje je u Kragujevcu održano po 30. put učestvovali zajedno sa đacima iz Beograda, Kragujevca i Niša gde su osvojili zlatne medalje. Ugostiteljsko turistička škola Niš Medalja učenici iz Niša; foto: UTS Niš

Anđela Milosavljević, koja je na takmičenju osvojila prvo mesto u poslovanju turističkih agencija kaže da joj je želja da poboljša turizam Niša i okoline.

Aranžman koji sam pripremila za ovo takmičenje namenjen je avanturstima i privukao je veliku pažnju stručne javnosti. Želja mi je da doprinesem razvoju turizma na Staroj planini - kaže ona.

Na takmičenju iz recepcijskog poslovanja Niš je predstavljala učenica Turističke škole Mia Manić, koja je takođe osvojila zlatnu medalju. Ona je prezentirala turističku ponudu Niške Banje i hotel "Tami Residence" u kome je obavljala praktičnu nastavu.

Mia je na takmičenju pokazala izuzetno vladanje stranim jezikom, a želja joj je, kaže, da se Niškoj Banji vrati stari sjaj.

Opredelila sam se za turističku ponudu Niške Banje iako je ona izgubila status banje, jer je smatram velikim turističkim potencijalom jugoistočne Srbije. Želim da se Banji vrati stari sjaj koji zaslužuje - ističe učenica Manić Mia.

Zbor ugostiteljskih i turističkih radnika u Kragujevcu je najšira manifestacija ovog tipa u Srbiji. Ona okuplja radnike, učenike i studente u ovoj oblasti, a njeni osnovni ciljevi su prezentacija novih dostignuća u oblasti gastroekonomije i usluživanja, unapređenja kvaliteta usluge i ponude, kao i unapređenje razvoja ugostiteljsko-turističke privrede i kadrova u ugostiteljstvu i turizmu Srbije.

Manifestacija je jubilarni, 30. put održana od 23. do 26. novembra, a organizovali su je Samostalni sindikat ugostiteljstva i turizma Srbije i Ugostiteljsko- turistička privreda, kao i srednje škole i fakulteti koji obrazuju kadrove za ovu delatnost.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Goca Cetkovic

    00:30 // 9. 12. 2016.

    Svaka cast tetkino zlato! Cestitam i Nisu sto je dobio novu nadu turizma! Pozdrav iz Kotora

  • MELITA MISIC

    16:50 // 7. 12. 2016.

    Babino sunce, divno je procitati u novinama da je unuka osvojila zlatnu medalju cestitke za profesoricu i Miju, da nastave tako i naprave sajt na svijetskom nivou.Veliki pozdrav sa Jamaice

    • Misic Milun

      18:14 // 7. 12. 2016.

      Bravo!!!Veliko bravo za Divni Nis I osvojrno zlato ljubi ga DJEDE

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: