Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:57, 15. 7. 2015.

| Društvo

Ništa od sniženja cene grejanja, SNS predlaže nova rešenja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, NTV
radijator
Nema smanjenja cene grejanja i pored protesta; foto: JV arhiva

Sniženje cene grejanja u Nišu je za gradonačelnika Zorana Perišića neprihvatljivo, a poverenik SNS Milan Stanojković kaže da je nadležnima predloženo nekoliko rešenja.

Perišić ističe da na protestu nezadovoljnih građana cenom grejanja i uslugama Toplane koji je nedavno održan, po njegovoj proceni, nije bilo 1.000 ljudi.

perišić Perišić kaže da bi niža cena ugrozila sistem; foto: JV arhivaA i oni koji su bili na protestu imali su u jednom delu, kako kaže, nerealne zahteve.

Smanjivanje cene grejanja u ovom trenutku znači potpuno urušavanje sistema daljinskog grejanja. Na kraju, formiranje cena nalaže država - rekao je Perišić.

Gradonačelnik se slaže sa delom zahteva stanara, posebno u delu nejasnih obračuna i kaže da bi to trebalo da bude promenjeno.

Formula cene i struktura cene moraju da budu potpuno jasne i razumljive i građani su tu potpuno u pravu - kaže Perišić.

Podsetimo, protest Udruženja skupština stanara koji je održan u ponedeljak uveče okupio je više od 1.000 nezadovoljnih Nišlija. Oni su spisak svojih zahteva, među kojima su i smanjenje cene grejanja, jasni obračuni, kao i mogućnost isključenja sa Toplane predali gradonačelniku.


sns Stanojković ispred SNS predložio rešenje i pozvao na dijalog; foto: JV arhiva3 rešenja SNS za problem sa grejanjem

Poverenik niškog odbora Srpske napredne stranke, koja okuplja vladajuću većinu Nišu, Milan Stanojković kaže da ta stranka mora da preuzme odgovornost u gradu za probleme sa grejanjem i da se to u SNS-u “doživljava kao vrlo ozbiljan problem”.

Tu postoje i objektivni činioci koji utiču na cenu grejanja, a tu pre svega mislim na cenu energenata - rekao je Stanojković.

Međutim, kaže da SNS ima rešenja, da se o tome ozbiljno govorilo na stranačkim sastancima i da je njihove predloge prihvatila lokalna samouprava.

Prvo je uvođenje subvencije za građane sa najnižim primanjima, slično kao što se radi prilikom plaćanja struje. Zatim smo predložili da skupštine stanara imaju mogućnost da biraju da li će se naplata u njihovim zgradama vršiti po metru kvadratnom ili po protoku gasa. I na kraju, insistiramo da obračun bude jasan i transparentan - kaže Stanojković.

On kaže da protesti nisu rešenje i da bi građani trebalo da budu strpljivi i spremni na kompromis i dijalog.

Stanojković očekuje da lokalna samouprava predloge SNS usvoji i počne da primenjuje od sledeće grejne sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • milica stankovic

    18:42 // 18. 7. 2015.

    jeste.... skupi energenti a direktor ne izlazi iz auta... smena rukovodstva... celog

  • nislija

    17:50 // 16. 7. 2015.

    Cista racunica nema promene cene grejanja jer gospodin perisic mora da prima 130.000 pa ce se zimus grejati lozeci pare. tacka.

  • vazduh

    16:04 // 16. 7. 2015.

    Urušavanje sistema daljinskog grejanja, ma da samo da počne grejna sezona pa ponovo će da kopaju na istim mestima kao i zadnjih 10 godina, jer pobogu kada trebaju da rade na saniranju i održavanju van sezone njih nigde nema naravno a kad počne sezona instalacija kao švajcarski sir, pa ne vidim nikakav razlog da se ne smanji cena jer nikada ne uradidte posao kako treba nego samo neka krpačina......

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: