Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 30. 5. 2014.

| Društvo

Nova česma na Sinđelićevom trgu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
cesma
Zvanično otvaranje 6. juna

U sklopu projekta “17 česama, za 17 vekova hrišćanstva” u parku preko puta niškog Narodnog pozorišta postavljena je nova česma.

Zvanično puštanje ove česme u rad biće 6. juna, a u međuvremenu je uklonjena stara česma, koja se na Sinđelićevom trgu nalazila poslednjih godina.

- Mi smo dobili instrukcije od Zavoda za urbanizam. Hteli smo da zamenimo staru česmu. Ona je nesrećno i urađena i postavljena u odnosu na spomenik koji se nalazi u parku. Dobili smo instrukcije da novu česmu pomerimo malo ka trotoaru i to smo ispoštovali - kaže većnica Opštine Medijana Goradana Livada.

uklonjena Stara česma uklonjena prema odluci arhitekataDo sada je zvanično u rad pušteno 7 česama iz projekta, koji je nastao u sklopu obeležavanja jubileja od donošenja Milanskog edikta.

Česme su postavljene kod Vatrogasnog doma, ispred zgrade Opštine Medijana, na Trgu patrijarha Pavla, Trgu kralja Aleksandra, Trgu Republike, u Brzom Brodu i u dvorištu Osnovne škole “Dušan Radović”.


Gotove još dve česme

cesma Česma na Keju "29. decembar" - jedna od lepših, foto: Vanja KeserNa Keju “29. decembar” i u Duvaništu postavljene su česme iz projekta koji realizuje Opština Medijana. Od njihovog postavljanja prošlo je puno vremena, a većnica Gorada Livada kaže da je razlog što nisu puštene u rad ispravnost vode.

- U Duvaništu je česma bila postavljena na kraju vodovodnog sistema, koji JKP “Naisus” do sada nikada nije koristio. Mi smo prvi priključak. Vodovodu je bilo potrebno da taj krak proveri i sada, kada su stigli rezultati o ispravnosti vode, tu česmu možemo da pustimo u rad - objasnila je Livada.

Livada kaže da su prve analize pokazale da je voda na česmi na keju ispravna, međutim, nakon poplava situacija se promenila i sa zvaničnim otvaranjem se stalo do dobijanja pozitivnih rezultata o ispravnosti vode. 

Međutim, to nije smetalo, za sada nepoznatim počiniocima, da ovu česmu oštete, iako zvanično još nije profunkcionisala.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan‚

    14:17 // 25. 6. 2014.

    Česma je lepa ali je kao za decu .Slavine su toliko nisko da odrasli ne mogu toliko da se sagnu...Voleo bi da vidim projektanta da popije vodu sa ove česme...

  • Sotir

    23:31 // 31. 5. 2014.

    Jos htedoh dodati..Nis je bio i grad Stevana Nemanje pored jos samo par.Sta ste se uhvatili samo za Konstantina? Totalno ravnodusan prema njemu.

  • Sotir

    23:28 // 31. 5. 2014.

    Ona do sad je licila na klonju s'oprostenjem,a iz nje je delovalo kao da pijete iz oluka vodu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: