Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:08, 16. 10. 2014.

| Društvo

Nova garaža "Niš ekspresa" ugrožava magistralni gasovod

Autor:B.G.Izvor:Južne vesti
Zatvoreno gradilište

Nakon upozorenja "Jugorosgasa" da "Niš ekspres" izvodi radove tačno iznad trase gasovoda duž Čamurlijskog puta reagovala je građevinska inspekcija. "Niš ekspres" priprema izmenu projekta stanice.

Dopis Jugorosgasa U najmanje 2 dopisa upućenih gradskoj upravi u Nišu generalni direktor "Jugorosgasa" Vladimir Koldin je upozorio na ozbiljne posledice i moguće isključenje isporuke gasa.

Bez saglasnosti predviđenih Zakonom i odgovarajući pravilnicima "Niš ekspres" je započeo radove, što predstavlja ne samo tehnološku opasnost za funkcionisanje gasovoda, već i direktno ugrožava bezbednost stanovništva grada Niša - piše u dopisu od 10. oktobra.

U "Niš ekspresu" potvrđuju da su građevinske mašine otpočele radove na izgradnji parkirališta za autobuse, ali i da su obustavljeni "još prošle nedelje", odnosno "odmah nakon što je reakgovala firma koja upravlja gasovodom.

Ipak, direktor sektora za odnose sa javnošću i marketing "Niš ekspresa" Dragana Nikolić tvrdi da su mašine izvodile samo "pripremne radove", za šta to preduzeće i ima dozvolu.

Tu je planirano da bude samo parkiralište, nikako zgrade ili bilo kakav objekat. Nakon upozorenja "Jugorosgasa" smo otpočeli izmenu projekta i verujemo da ćemo uspeti da pronađemo rešenje - kaže Nikolić.

Projekat garaža Podsetimo, nakon što je krajem 2008. godine ovo niško transportno preduzeće kupila kompanija "Delta", najavljeno je preseljenje garaže sa Bulevara Nemanjića na parcelu na Čamurlijskom putu, severozapadno od Niša.

Inače, radovi na izgradnji nove garaže započeli su početkom avgusta ove godine.


Inspekcija: "Nisu pripremali, već gradili"

U građevinskoj inspekciji odbacuju navode "Niš ekspresa" da je to preduzeće samo obustavilo radove i tvrde da su u ponedeljak bili prinuđeni da trakom ograde gradilište kako bi sprečili dalje radove.

Sagovornik Južnih vesti pojašnjava i da nisu bili u pitanju "pripremni", već građevinski radovi.

Pripremni radovi podrazumevaju uklanjanje trave, drveća... a mi smo tamo zatekli bagere koji su kopali, kamione, valjke koji su utabavali tampon-sloj, sabijali zemlju... To su građevinski radovi - kaže jedan od inspektora.

Ipak, za sada nije poznato da li će zbog uočenih nepravilnosti biti podnete prijave protiv odgovornih u "Niš ekspresu".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Borko

    20:24 // 16. 10. 2014.

    Slično je bilo i sa lokacijom za "Lidl" u Duvaništu kod "Disa". Grad prodao zemljište kao infrastrukturno opremljeno a u zemlji haos. Ko je kriv za to? Niš-ekspres je sam kupovao zemljište od seljaka.

    • нн

      00:53 // 17. 10. 2014.

      Није ниш-експрес куповао земљу од сељака, ту земљу је купио Мишковић, тј. делта. Овде пише да је делта сада власник ниш-експреса... повежите мало неке ствари.

    • Mile

      10:59 // 17. 10. 2014.

      Pa zašto se onda Niš-ekspres buni protiv drugih privatnih prevoznika kada je i on u privatnom vlasništvu? Znači li to da je Mišković gazda Niš-ekspresa? Na čijem je zemljištu glavna autobuska stanica?

    • нн

      14:14 // 17. 10. 2014.

      Главна аутобуска станица је на градском земљишту, док је гаража на булевару Немањића сада у власништву делте. То је ексклузивна локација, тренутно нема бољег места за градњу пословног простора и сл.

    • matevcanin

      20:19 // 17. 10. 2014.

      Kad ce nis-ekspres da vrati zemlju koju je uz pomos drzave oteo od seljaka iz Matejevca. Isto vazi i za vodovod Medijana. Proglasili Medijanu, zabranili gradnju a onda preko noci napravili kom.objekat

  • Dr.Pravdić

    13:47 // 16. 10. 2014.

    Da je neko od običnih smrtnika dogradio sobu ili ogradu bio bi kaznjen i srušen.Kada su zaštićeni u pitanju onda iako zakon tačno predviđa i postupak i sankcije za sve učesnike to se ne sprovodi.

  • shaft

    10:54 // 16. 10. 2014.

    a koga ce snabdevati taj gasovod?privreda zgazena,od najavljenih investitora ni traga ni glasa,domacinstva koja koriste gas u nisu,brojimo na prste obe ruke!a i garaza za sklopocije nije potrebna!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: