Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:37, 7. 2. 2014.

| Društvo

Nova kadrovska rešenja i podrška radnicima "Jumka"

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
Skupština.JPG-.JPG
Promena vladajuće koalicije donela i nova kadrovska rešenja

Prvi deo sednice 22. Skupštine u Vranju bio je namenjen za izbor novih kadrovskih rešenja iz redova Demokratske stranke koja je postala deo vladajuće koalicije.

Umesto Bojane Veličkov, koja je nakon napuštanja Srpske napredne stranke podnela i ostavku na mesto zamenika gradonačelnika Vranja, izabran je diplomirani ekonomista Dragoljub Stevanović, koji je radio u Biznis inkubator centru. Stevanović je bio deo odborničke grupe SNS, ali sada nastupa samostalno.

Resor privreda, ekonomija, saobraćaj i energetika vodiće Perica Janković (DS), za oblast kultura, informisanje i vere biće zadužena diplomirani filolog Nela Dimitrijević (DS), resor poljoprivreda i agroekonomija poveren je Zorici Popović (DS) diplomiranom inženjeru agroekonomije, a komunalna delatnost i infrastruktura Nebojši Stojanoviću, diplomiranom ekonomisti, takođe nekadašnjem odborniku SNS-a, a sada samostalnom odborniku.

Odbornicima se obratio gradonačelnik Vranja Zoran Antić koji je istakao da je do kadrovskih promena došlo usled novog koalicionog sporazuma, izrazivši uverenje da će se u narednom periodu raditi još intenzivnije. On se dosadašnjoj zamenici Bojani Veličkov i članovima Gradskog veća iz redova SNS zahvalio na korektnoj saradnji.

Drugi deo sednice koji je trajao više od dva sata bio je posvećen ,,Jumku". Ova tačka uvrštena je dnevni red na predlog gradonačelnika Zorana Antića koji je o svim preduzetim aktivnostima u prethodnom periodu obavestio prisutne.

Zaključeno je da Skupština Grada u potpunosti podržava zahteve radnika Jumka koji su dovedeni na ivicu egzistencije, kao i da se država, koja je većinski vlasnik kompanije, odmah uključi u rešavanje problema kako bi se stvorili uslovi za normalno funkcionisanje. Data je preporuka da se svi zaposleni u javnom sektoru odreknu jednodnevne zarade u neto iznosu u korist radnika Jumka, a da to, ukoliko žele, učine i zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Republika.

2 Klikni za uvećanje Gradonačelnik Antić je predložio da se iz republičog Fonda solidarnosti izdvoji pomoć za radnike Jumka, kao što je to učinjeno sa nekim drugim preduzećima u Srbiji. Grad će, kako je istakao Antić, posredovati da se reši i problem overe zdravstvenih knjižica sa nadležnima u Filijali Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja i Zdravstvenog centra.

- Formiraćemo tim koji će se isključivo baviti problemom Jumka, a prema informacijama sa današnjeg sastanka u Agenciji za privatizaciju, za sledeću nedelju su zakazani  razgovori u Ministarstvu privrede - rekao je Antić.

Današnjoj Skupštini prisustvovali su i predstavnici dva reprezentativna sindikata Jumka koji su na zasedanje došli nakon protesne šetnje ulicama Vranja.

Sednica Skupštine Grada, nakon pauze, nastavljena je u 16 sati i u daljem zasedanju biraće se direktori javnih preduzeća i ustanova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nikola

    13:01 // 8. 2. 2014.

    Većina obezbeđena od strane SPS-a kupovinom odbornika iz opozicionih stranaka, a sve u cilju ostanka na vlasti gradonačelnika Zorana Antića. Bruka i sramota nad kojom se zgražava ceo grad.

  • Dr. Haj

    17:49 // 7. 2. 2014.

    Jumko je koncipiran kao komun. tvorevina za plasman robe na tzv. klirnička područja,za bivši SSSR,i nakon raspada berlinkog zida ti komun. giganti su počeli da propadaju,i sada radnici plaćaju cenu!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: