Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:03, 16. 12. 2014.

| Društvo

Nova stranka bi da organizuje doček u Nišu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vatromet.jpg
Da li će biti dočeka i ko će ga organizovati?, ilustracija

Gradski odbor Nove stranke obavestio je gradonačelnika Niša da je spreman da o svom trošku organizuje doček Nove godine na Trgu kralja Milana za sve Nišlije.

Nakon odluke gradskog rukovodstva da zbog lošeg stanja u budžetu Niša ne organizuje doček 2015. godine u centru grada, to je rešio da uradi Gradski odbor Nove stranke.

Da li treba kazniti građane koji su delovanjem ovakve vlasti dovedeni do ruba egzistencije ili im treba ponuditi da barem jednu noć zaborave na svoje probleme i omogućiti da Novu godinu dočekaju na trgu u svom gradu? Smatrajući da građanii ne treba da trpe, Nova stranka je spremna da preuzme svu odgovornost za organizaciju proslave dočeka Nove godine na Trgu kralja Milana - kažu u Novoj.

Kao primer dobre prakse navode 2005. godinu kada je u sličnoj situaciji Zoran Živković, kako kažu, uspeo da organizuje doček.

Oni su zvanični dopis poslali i gradonačelniku Niša Zoranu Perišiću sa brojnim kritikama na njegov dosadašnji rad.

Mi nismo uopšte zabrinuti gde će i kako gradonačelnik Niša provesti novogodišnju noć, ali smatramo da pažnju treba preusmeriti na ljude koji nisu u mogućnosti da odvoje novac za skupe provode, a takvih je nažalost većina - poručuju iz Nove.

Gradonačelniku je dat rok do petka, 19. decembra, da odgovori na njihov dopis. Kako kažu, veruju da će odluka biti na doborobit i korist svih građana.

Ipak, u kabinetu gradonačelnika Niša kažu još nisu upoznati sa dopisom Nove stranke i da bi odgovor mogao da se očekuje sutra.


Slavković: Moguća organizacija dočeka

Nakon objave Nove stranke da su spremni da organizuju doček u centru Niša, zamenik gradonačelnika Ljubivoje Slavković rekao je, kako prenosi Belami, da je dao nalog da se niškim bendovima pošalju ponude za nastup na Trgu kralja Milana u novogodišnjoj noći.

On je napomenuo da to i ne znači da će doček sigurno biti organizovan.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Zoran Jovanovic

    09:58 // 18. 12. 2014.

    Treba da se štedi

  • Lazar

    14:35 // 17. 12. 2014.

    Ne zamajavajte narod vise,kakva bre nova godina i docek na trgu,ko da to neko uopste i ide.Pa zadnja nekoliko puta bilo je minimalno ljudi.Narod bre nema leba da jede.Bas nas briga za stranacke N.G.

    • Re

      15:17 // 17. 12. 2014.

      Ne mozete govoriti u mnozini, neki imaju sta da jedu, neki ne i uvek je tako bilo... Bilo bi puno kada bi bilo poznatih pevaca na doceku, a ne nekih niskih nepoznatih bendova, to je realnost! :)

  • Двери Ниш

    12:49 // 17. 12. 2014.

    Бахаћење...али ''ново''

    • Re

      15:16 // 17. 12. 2014.

      Da, gospodo Dveri, ja nisam pripadnik nijedne stranke, ali neke stranke nesto rade barem nesto. Nisu aktulene samo kada je gej prajd, pomazu drugima, pa da li je zbog marketinga ili ne, nebitno je.

    • re

      18:32 // 17. 12. 2014.

      Uradite nesto, pa onda kinjite druge. Ne treba se biti aktivan samo jednom godisnje i to bas kada je gej prajd... Radite nesto, ovo ste mogli i vi da organizujete, a ne da kukate na bedu,to jejednanoc

    • Двери Ниш

      21:48 // 17. 12. 2014.

      @Re Ово је рад? Од чијих пара? @re ''Кињимо''? Можда, али само бахате политиканте који су нам у протеклим деценијама осакатили будућност и то трајно. А овакве страначке ''организације'' су пропаст.

    • Драган

      03:10 // 18. 12. 2014.

      У недостатку посла, пара, свеопштем сиромаштву, они немају бољу идеју где корисније да употребе новац.
      Ако тако буду и буџет града кројили ...

    • RE

      17:33 // 18. 12. 2014.

      @Dveri, sta vas briga od cijih para, bitno da se radi nesto. Nisu samo oni krali od naroda, ima i vas, nemoj da vas podsetimo od koga su nastali dveri :) Poljubac i da, Bog Vas blagoslovio :*

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: