Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 20. 12. 2014.

| Društvo

Nova stranka odustala od dočeka

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
Vatromet68.jpg
Nema velikog vatrometa u Nišu u novogodišnjoj noći, arhivska fotografija

Pošto gradonačelnik Niša nije odgovorio u predviđenom roku na njen dopis, Nova stranka je odustala od organizacije dočeka Nove godine na centralnom gradskom trgu.

Niš će u novogodišnjoj noći biti jedan od retkih gradova koji neće imati organizovanu proslavu.

Grad nema para, a gradonačelnk Zoran Perišić nije ispoštovao ponudu Nove stranke koja je htela sve da organizuje o svom trošku.

Gradonačelnik Niša, ne upućujući pisani odgovor, još jednom je pokazao svoju bahatost i samovolju zbog čega Nova stranka izražava veliko nezadovoljstvo - kaže lider niškog odbora Nove stranke Dejan Stojanović.

Sa druge strane, gradonačelnik Perišić kaže da je nakon gradske odluke da doček ne bude organizovan i dopisa Opštine Medijana koja je tražila zauzeće Trga kralja Milana za prodavce novogodišnjih četsitki i ukrasa, odlučeno da se njima do pred Božić odobri korišćenje tog prostora.

perisic Perišić ne odgovara na uvredljive dopise, ali nudi saradnju, arhivska fotografijaTo praktično znači da u tom periodu organizacija bilo kakve manifestacije nije moguća na tom prostoru, a gradonačelnik kaže da odgovor Novoj stranci nije poslao jer je dopis bio “prilično uvredljivog sadržaja”.

Uvredljivog u smislu svega što je napisano o meni i mom radu. Ovo je odgovor koji oni od mene dobijaju putem medija. Ja jesam spreman na saradnju, ali je prostor u centru zauzet i ja sam prilično siguran da su u Novoj stranci to znali. Ili neka pokažu interesovanje prema nekom drugom prostoru u gradu ili neka taj novac usmere prema deci, socijali ili nekom drugom. To bi bila lepa poruka građanima Srbije - rekao je Perišić.

Za ljude u Novoj stranci stvar je jasna, gradonačelnik je, kako kažu, “organizovani doček na Trgu kralja Milana prodao za čestitke”.

Prodaja prostora privatnim preduzetnicima pokazuje neinventivnost i nebrigu za građane Niša, jer je prostor koji je već duži niz godina predviđen za organizovani doček, sada zauzet prodavcima čestitki. Ponuda da odaberemo drugu lokaciju govori da gradonačelnik nema viziju, jer sličan prostor u Nišu ne postoji. Zbog svega navedenog, Nova stranka nije u stanju da organizuje doček - poručuju iz Nove.

I dok će u Beogradu proslave biti i 30. decembra, a u najluđoj noći će Beograđane zabavljati poznati muzičari sa 3 bine, u Novom Sadu će nastupiti Garavi Sokak, Frajle i Crvena jabuka, a u Zaječaru Željko Joksimović i Marija Šerifović, Nišlije će morati da se zadovolje “kulturnom Novom godinom”.

Naime, kako je ranije najavljeno, poslednja dva dana u 2014. godini vrata za svoje sugrađane otvoriće ustanove kulture u Nišu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pedja 54

    15:51 // 22. 12. 2014.

    Perišić se uplašio da Nova stranka ne pobere političke poene, pa se "pozvao" na prodavce čestitki i humanitarne fondove. Bizarno i neuko! Mislio sam da prof. ume i bolje.

  • Čiča

    13:52 // 22. 12. 2014.

    Perišić bi trebalo da malo bolje objasni nišlijama zašto nema proslave i da li uopšte ima razloga za proslavu u ovom gradu?

  • Nikola

    13:45 // 22. 12. 2014.

    A koji je "predvidjeni rok" da se odgovori na dopis Nove Stranke? Jeste li probali da se obratite policiji i zakazete docek umesto ovog foliranja?

    • kalimero

      19:12 // 22. 12. 2014.

      Skup se prijavljuje policiji a dozvolu izdaje Grad, u pisanoj formi, ne putem medija...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: