Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

22:15, 10. 11. 2010.

| Društvo

Novi park u Nišu (video)

Autor:Predrag BlagojevićIzvor:Južne vesti
Park na bregu

NIŠ - U Nišavskoj ulici kod pešačkog mosta na Nišavi, na mestu nekadašnje velike divlje deponije, izgrađen je novi park.

Na nešto više od jednog hektara zasađeno je više od stotinu stabala četinara i lišćara i veliki broj sadnica ukrasnog šiblja.

- Zasađena je i trava, pripremljeno zemljište, tako da će s proleća ovo ličiti na pravi park. Narednih dana biće postavljene i nove ljuljaške i klackalice za decu, a svi radovi biće završeni u narednih mesec dana - kaže Slobodan Đorđević, rukovodilac službe zelenila.

Radnici gradskog zelenila postavili su i drvenu ogradu koja se pruža duž trase buduće Nišavske ulice, kako bi sprečili ulaz kamionima i automobilima sa prikolicama koji na tom mestu već decenijama bacaju smeće i šut.

- Više nećemo iz kuće imati pogled na đubrište. To je do sad bila katastrofa. Živimo preko puta Bulevara Nemanjića i umesto da bude lepo jer imamo lep pogled na reku, mi smo imali deponiju ispred nosa. Sada je fantastično - kaže Snežana Krstić, čije dvorište je od novog parka udaljeno samo nekoliko metara.

Na bregu, kako ovu lokaciju nazivaju komšije, divlja deponija rasla je više od pola veka. Samo u poslednjih nekoliko godina potrošeno je brdo para da se đubre očisti, ali su neodgovorni građani nastavljali da tu isteruju velike količine smeća i sve je bilo uzalud.

Ipak, prošle godine građani su se sami organizovali, sakupili nekoliko stotina potpisa i peticiju za izgradnju parka na mestu deponije predali Opštini Pantelej.

Vrlo brzo teren je poravnjan, naneta je velika količina zdrave zemlje i zasađene prve sadnice. Posao se sada privodi kraju.

- Dobili smo prvi uređeni parkovski prostor u opštini Pantelej. Ali, sada predstoji znatno teži deo posla, gde očekujem i pomoć komšija, a to je da ovaj park očuvamo ovako lepim kao što je sada - kaže Slaviša Dinić, predsednik opštine Pantelej.

završni radovi na uređenju "Parka na bregu" u Nišavskoj ulici

Arhivski snimci divlje deponije u Nišavskoj ulici iz juna 2009. godine

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Dragan Jovanovic

    15:33 // 6. 12. 2010.

    Svaka cast za potez,veoma pametno i lepo.Ja se samo nadam da cete uspeti da ocuvate park od raznoraznih primitivaca jer smo i mi napravili nesto slicno u Brzom Brodu i trajalo je citavih nedelju dana.Primitivan smo mi narod ali u svakom slucaju vredi pokusati,mozda vi imate vise srece.

  • zorica marjanovic

    17:07 // 23. 11. 2010.

    Konacno da se i sa ove strane Nisave izgradi parkic,koji je preko potreban. Nadamo se da se ovde nece zavrsiti sa sredjivanjem ove obale i da ce se radovi i dalje nastaviti.

    Svaka cast i sve pohvale za Slavisu Dinica kao i za Slobodana Djordjevica.

  • Misko

    00:51 // 12. 11. 2010.

    Jezivo mi je bilo da prolazim tim delom, posebno nocu. Sada ce tamo biti vise ljudi i dece, sto je dobra stvar. Pozdravljam sredjivanje ovog dela

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: