Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:50, 3. 10. 2011.

| Društvo

Novo obdanište u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
490x370_vranje-vrtic-2
arhivska fotografija

U prokupačkom naselju Sokićev bulevar, u ulici Veljka Milankovića, počela je izgradnja novog obdaništa, a prvi mališani. ukoliko sve bude po planu, biće useljeni za 240 radnih dana.

Vrednost novog objekta je 80 miliona dinara. Iz lokalne kase za ovaj projekat obezbeđeno je 10 odsto sredstava, dok će ostatak novca biti obezbeđen iz Ministarstva za životnu sredinu i prostornog planiranja, na osnovu konkursa „Podsticaj razvoju Srbije“.

Novo obdanište imaće 915 kvadrata i moći će da primi oko 120 mališana.

Predsednik prokupačke opštine Milan Arsović kaže da je izvođač radova firma „Neimar“ iz Niša.

- Izgradnjom novog obdaništa biće dugoročno rešen problem nedostatka smeštajnih kapaciteta u prokupačkim vrtićima. Ova investicija je do sada najznačajnija i obeležiće mandat sadašnje lokalne vlasti - objašnjava Arsović.

Direktor Predškolske ustanove „Neven“ Dušanka Pavlović tvrdi da će izgradnjom novog objekta, u kome će biti smešteni mališani predškolskog uzrasta, biti dobitak za čitav grad.

- Naša dva objekta „Radost“ i „Neven“, godinama rade u neadekvatnim uslovima zbog nedostatka prostora, pa su deca u grupama smeštena iznad propisanih normativa. Novim objektom, uspećemo da rasteretimo i smanjimo grupe, ali i izađemo u susret našim sugrađanima koji su na listi čekanja za upis dece u obdanište. Sa dodatnih 120 mesta, mislim da će mo trenutno zadovoljiti potrebe u gradu – rekla je Pavlović.

Inače, u dva objekta Predškolske ustanove „Neven“ u Prokuplju, trenutno boravi oko 800 mališana, od jaslica do dece predškolskog uzrasta. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Petar

    17:56 // 11. 10. 2011.

    Cisto politicki projekat, videli ljudi od Djilasa kako je fensi graditi vrtice. Kada sam se ja rodio 1980 godine u Prokuplju je rodjeno 1800 beba. I bilo je mesta za sve nas u vrticima. 2002 godine prvi put je rodjeno manje od 1000 beba i broj se svake godine smanjuje, a prosle godine najmanje od osnivanja porodilista u Prokuplju, samo 655 beba. I kao nema mesta, a masovno se ukidaju grupe i vaspitacice ostaju bez posla.

    • IvanS

      00:53 // 8. 12. 2011.

      Mislim da je ovo pozitivan signal ma gde bio!!!

  • Nemanja

    00:12 // 9. 10. 2011.

    Detlicu ,nije 800 vec 80 000 evra, neznas ni da racunas, ali znas da je mnogo....A obdaniste se ne pravi za predsednikovo dete, vec za svu decu prokuplja, a koliko znam ta lokacija je predvidjena PDR, ako znas sta je to. kao i crkva SV. Djordja...Uzasavam se zlobnih ljudi...

    • gost

      13:48 // 8. 1. 2012.

      izracunaj ako jedan milion dinara ,oko 10 hiljada eura koliko je 80 milijona dinara

  • gost

    15:53 // 6. 10. 2011.

    da se napravi obdaniste 800 hiljda eura,pa da nije malo mnogo

    • Pera Detlic

      12:07 // 8. 10. 2011.

      Pa i nije, ako se uzme u obzir da to predsednik opstine sa krivicnom prijavom u dzepu pravi obdaniste za svoje dete. Gde su bre do sada bili, i zasto bas opet u tom kraju da se pravi i crkva!? Dali to "rotarijanci" malo trose milione za svoje igre??? Sramota bre demokrate, idite dosta je bilo.....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: