Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:54, 10. 4. 2014.

| Društvo

O direktoru Direkcije tek nakon optužnice

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
direkcija-za-izgradnju-grada.jpg
Direkcija za izgradnju Niša funkcioniše na osnovu ovlašćenja, arhivska fotografija

Tek nakon podizanja optužnice, Nadzorni odbor i Odbor za imenovanja mogu da reše pitanje direktora u Direkciji za izgradnju Niša, a do tada o svemu odlučuje ovlašćeno lice, kako je propisano zakonom.

Kako piše u Zakonu o javnim preduzećima, Nadzorni odbor Direkcije za izgradnju grada nema ovlašćenja da reaguje u situaciji kada je direktor Branislav Jocić u pritvoru.

jocic Jocić direktor do podizanja optužnice, foto: NTVZakon predviđa, kako je pojasnio predsednik Odbora za imenovanja niške Skupštine Dejan Jovanović, reakciju Nadzornog odbora jedino ako direktor u toku mandata bude pravosnažno osuđen. Pošto u konkretnom slučaju suđenje još nije ni počelo, Nadzornom odboru su "vezane ruke".

Ipak, situacija sa ovlašćenim licem je neodrživa na duže staze, jer, kako je pojasnio Jovanović, Direkcija je važno gradsko preduzeće koje sprovodi brojne tendere i od čijeg angažovanja puno toga zavisi.

Jedino rešenje predsednik Odbora za imenovanja vidi u Članu 40. Zakona o javnim preduzećima.

- Ovaj član kaže da, ukoliko protiv direktora stupi na snagu optužnica za krivična dela, Skupština Grada preko Odbora za imenovanja donosi rešenje o njegovoj suspenziji. Onog momenta kada bude podignuta optužnica protiv direktora Jocića, ja ću sazvati Odbor za imenovanja. Suspendovaćemo ga i imenovati vršioca dužnosti - rekao je Jovanović.

jovanovic Jovanović saziva hitnu sednicu nakon dluke tužilaštva, arhivska fotografijaČlan 40. predvideo je i da suspenzija traje dok se postupak pravno ne okonča. Za to vreme funkciju direktora obavljaće imenovani vršilac dužnosti.

Za sada, kako je rekao Jovanović, Direkcijom rukovodi ovlašćeno lice.

- Ljudi u ovom preduzeću funkcionišu na osnovu punomoćja koje je direktor Jocić potpisao i takvo stanje mora da traje do podizanja optužnice - rekao je Jovanović.

Podsetimo, direktor Jocić, izvršni direktor Direkcije Branislav Jovanović i pomoćnik direktora za pravna pitanja Dragan Krečković uhapšeni su 26. marta zbog sumnje da su zloupotrebili službeni položaj.

Njima je nedavno Sudsko veće odbilo žalbu i zahtev da se brane sa slobode.


Upravu za komunalne delatnosti preuzeo zamenik

Kako je ranije pojasnio gradonačelnik Niša Zoran Perišić, nakon hapšenja načelnika Uprave za komunalne delatnosti Miodraga Breškovića njegove poslove preuzeo je zamenik Hranislav Petrović

Petrović ima sve ingerencije koje je imao i Brešković.

O eventualnom imenovanju načelnika po ovlašćenju odlučuje Gradsko veće Niša.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gorica Mitić i zabrinuta porodica

    12:50 // 11. 4. 2014.

    Čemu se nadati u Nišu, gde Dejan Jovanović salutira pred Nešom Guskom, koji je sa Gradonačelnikom partijsi vrh SNS u Gradu.

  • Nikolić Jadranka

    12:00 // 11. 4. 2014.

    Šta očekivati od Dejana Jovanovića, koji je salutirao pred Nešom Guskom, partijskim drugom Gradonačelnika.

  • Ciceron Zaplanjsky

    11:23 // 11. 4. 2014.

    Gospodine Perišiću, gospođo Direktorka ZZO Sanja Milijić i bivša predsednice komisije za izbor direktora JP u Nišu 2013.g.i vi oboje treba da odgovarate.Što ne proveriste ko je taj Jocić iz WIENERBROK

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: