Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:01, 31. 7. 2015.

| Društvo

Odbijaju se zahtevi stanara za isključenje sa Toplane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
radijator
Isključenje samo na sudu; foto: JV arhiva

Gradsko veće Niša odbilo je pojedinačne žalbe 33 stanara koji su od Toplane dobili rešenja da ne mogu da se isključe sa sistema grejanja, pa su se žalili Veću. Većnik Miloš Banđur kaže da isključenje sa sistema nije i neće biti dozvoljeno.

Nišlije su žalbe uglavnom ulagali sami, neki i preko advokata, ali ništa nije urodilo plodom, jer je pravna služba Gradskog veća sve odbila pod obrazloženjem “da stanari nisu imali rešenja o odobrenju priključka”.

Sva lica koja su podnela žalbe ne ispunjavaju potrebne uslove jer nijedno od njih nema rešenje o odobrenju za priključenje na distribucioni sistem gradske Toplane. Njihove žalbe odbijamo kao neosnovane. Ugovore mogu raskidati u postupcima pred nadležnim sudom, jer se radi o obligacionim odnosima - kaže službenica Veća.

bandjur Banđur kaže isključenja nema, a nedavno prezentovao povoljnosti Toplane; foto: JV arhivaVećnik zadužen za komunalna pitanja MIloš Banđur kaže da ovakve odluke podržava i da će svaki zahtev građana za isključenje sa sistema grejanja ubuduće biti odbijen.

Zahteve za isključenje može podneti grupa korisnika koja živi u objektu kolektivnog stanovanja, odnosno ako se svi stanari slože, ili neko ko živi u kući. Pojedinačni korisnik iz stambene zgrade i do sada nije mogao i ubuduće neće moći da se isključi. Može da pokrene sudski spor - kaže Banđur.

On kaže da je za građane bolje da traže privremenu obustavu isporuke toplotne energije, jer će to sigurno dobiti, a naknada koju bi onda plaćali Toplani, ukoliko Skupština Grada to usvoji, od sledeće grejne sezone biće najverovatnije 3 puta manja.


Banđur: Ni ostale lokalne samouprave ne dozvoljavaju isključenja

Iako je pre nekoliko meseci Zoran Predić, državni sekretar u Ministarstvu energetike, kada je bio u poseti niškoj Toplani rekao da bi isključenje sa sistema grejanja trebalo da bude omogućeno svima koji to žele, većnik Banđur kaže da nije baš tako bilo.

Koliko se ja sećam Predić je rekao da su zahtevi u nadležnosti lokalne samouprave i da lokalna samouprava to treba da reguliše kako misli da treba - kaže Banđur.

Dodaje da su sve opštine i gradovi to rešili na identičan način i da niko ne dozvoljava isključenja.

Mislim da ne treba da se ova tema podiže na nivo da se građanima servira priča da je nemogućnost isključenja nešto što smo mi izmislili. Naprotiv, to je nešto što je identično regulisano u svim lokalnim samoupravama u Srbiji - rekao je Banđur.

Podsetimo, Nišlije su na prvom protestu koje je organizovalo Udruženje skupština stanara podnele 350 zahteva za isključenje, a to je jedan od osnovnih zahteva Nišlija koju su već nekoliko puta protestovali.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srba

    13:15 // 18. 8. 2015.

    Miloš Banđur ko je bre on drzava vlast on ce da naredjuje smenite ga odmah !!!!

  • branislav đokić

    14:31 // 4. 8. 2015.

    mora biti regulisano kao i sve ostalo telefonija ,internet, ili mobilna telefonija ,ako i ne može onda mora da se pita onaj ko plaća ,jel poslovanje po ekonomskim principima podrazumeva da nešto vredi onoliko koliko neko hoće da plati a ne koliko matematički talenat banđur izračuna da mu treba da bi se umilio glavešinama sns-a iz beograda

  • Petar Hristov

    18:23 // 1. 8. 2015.

    Diktatura SNS,na silu morate plaćati i koristiti Toplanu jer će part.kadrovi SNS propasti i ostati bez fotelja.Moramo zajednički ostvariti svoja osnovna prava....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: