Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:46, 4. 11. 2014.

| Društvo

Odblokirana deponija

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
deponija
Kamioni ponovo odvoze smeće, arhivska fotografija

Stanovnici Belotinca, Ćurline i Knežice prekinuli su protest i pustili kamione JKP “Medijana” da istovare smeće na nišku deponiju, jer su iz Grada stigla uverenja da će njihovi problemi biti rešeni.

Posle skoro dvodnevnog protesta meštani sela najbližih niškoj deponiji, danas oko 14 sati, oslobodili su jedini put koji vodi na nišku deponiju.

Razgovori sa gradskim rukovodstvom urodili su plodom, a sve je to stavljeno na papir i, kako kaže predsednik Mesne zajednice Belotinac Saša Miljković, trebalo bi da krene da se realizuje u narednih 15 dana.

Grad Niš preuzima da u narednih 15 dana nađe način da se mi priključimo na vodovodnu mrežu i da JKP “Naisus” nađe rešenje za probleme sa vodom u Belotincu i da se snabdevamo zdravom pijaćom vodom. 90 odsto uslova stanovnika Knežice i Ćurline je takođe ispunjeno. Ako se zahtevi ne ispune u predviđenim rokovima ponovo ćemo blokirati deponiju - kaže Miljković.

Miljković dodaje da su on i njegove komšije imale u vidu problem koji bi nastao u gradu neodvoženjem smeća i nisu hteli “grad da stave pred svršen čin”.

Obećanje da će Grad učiniti sve da pomogne meštanima Belotinca stiglo je i od gradonačelnika Niša Zorana Perišića.

- Uskoro će započeti izgradnja kraka vodovodne mreže u dužini od 800 metara iz pravca Donjeg Međurova kojim će biti omogućeno vodosnabdevanje meštana Belotinca. Poslednja istraživanja zemljišta na ovom potezu daju ohrabrujuće rezultate, jer zemljište na dubini od 30 santimetara nije zagađeno teškim metalima poput nikla i kadmijuma i njegov sastav je isti kao i u atarima gradskih opština Palilula i Crveni Krst - rekao je Perišić.

Podsetimo, glavni problem Belotinčana je zagađenost vode, kontaminirane teškim i organskim materijama koje kišnica spira sa deponije u kaptažu iz koje se selo napaja vodom.

Rešenje je prelazak na vodovodnu mrežu niškog “Naisusa” i to bi, nakon današnjeg dogovora u budućnosti i trebalo da se realizuje.

Sa druge strane, meštani Ćurline i Knežice u problem zagađene vode pre nekoliko godna rešili i deo su gradske vodovodne mreže, ali zbog starih cevi oni plaćaju uvećane račune za takozvani “rastur vode”. Ovim dogovorom bi taj dodatni namet trebalo da im bude ukinut. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nislija 77

    14:43 // 7. 11. 2014.

    deponjija je vecim delom na doljevackoj opstini...to jest na niskoj kotlini nekad bilo niski srez sad je nisakvski okrug a konkretko od cetra grada su na 6-7 km ako nisu niska sela cija su?

  • Sandra

    00:22 // 6. 11. 2014.

    Postovana gospodo,kako mozete biti tako sebicni,mislite samo na sebe,svoju buducnost i buducnost Vase dece.Da se Vasa deca truju tom vodom i zagadjenim vazduhom ne biste tako reagovali.Nemam reci!!!

    • Voda na rasprodaji. Snizenje do 50%

      16:28 // 6. 11. 2014.

      Postovana gospodjo pa i Uzice ima problem sa vodom i jos mnogo njih pa da odvedemo i do njih,"zbog dece". Da li vi razumete da je kolicina vode sa kojom Nis raspolaze ogranicena, ona nije nepresusna.

  • Zoran Jovanovic

    14:27 // 5. 11. 2014.

    Prvo Medoševčani za autobuse,pa Belotinčani sa deponiju,ko je sledeći da blokira puteve ajde Muljojevčani na vas je red!Perišić će obezbediti svako selo

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: