Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:42, 26. 12. 2014.

| Društvo

Odbornici celog dana o radu gradonačelnika

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina1234.jpg
Glavna tema gradonačelnik; foto: Arhiva JV

Više od 6 sati odbornici niške Skupštine diskutovali su o radu gradonačelnika Niša Zorana Perišića. Opozicija kritikuje, Perišić se brani sam.

Nakon usvajanja zapisnika sa prethodne sednice i kratkog izlaganja gradonačelnika Niša koji je govorio o svom radu u prethodnom periodu aktivirali su se odbornici, pre svega, Socijaldemokratske i Demokratske stranke.

Sve što se događalo u ovom mandatu gradske vlasti opisao bih sa nekoliko reči - bilo je dosta neodgovornosti, dosta neznanja i ono što meni najviše smeta je nezainteresovanost da se na adekvatan način upravlja gradom - rekao je odbornik SDS i bivši gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Bolje “epitete” za dosadašnji rad gradonačelnika i njegovih saradnika nije imao ni odbornik Demokratske stranke Miodrag Radović.

Jednom rečju, ono što lokalna vlast čini u Nišu i što bi moglo da se predstavi građanima je konfuzija. Jedna konfuzija koja svima govori da lokalna vlast ne zna kuda ide ovaj grad. Šta je učinila za ovaj grad sem afera i nedoumica oko cene grejanja, razočarenja oko cena poreza i taksi i zatvaranja preduzeća, kao i smanjenja plata i penzija? - pita Radović.

Gradonačelnik Niša kaže da diskusija nije izašla iz demokratskih okvira iako je on na kritike odbornika opozicije uzvraćao kritikama njihovog rada dok su oni bili na vlasti pre 3 godine.

Izgovorio sam rečenicu da prihvatam predlog opozicionih odbornika da se za sledeći izveštaj uključe i većnici, zamenici, načelnici uprava i da oni kažu šta je to što su radili. U sistemu koji je ovde da bi služio građanima NIša mora se odgovarati i za činjenje i za nečinjenje - rekao je Perišić.

Iako su odbornici opozicije više puta sa govornice pozivali svoje kolege iz vladajuće većine da izađu i “stanu u odbranu” gradonačelnika, oni to nisu učinili. Na sve njihove komentare gradonačelnik je odgovarao sam, a diskusija na ovu temu koja je započeta nešto pre 10 sati završila se tek oko 16.

Tada se prešlo na treću tačku dnevnog reda, a ukupno ih ima 34.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sloba

    08:22 // 29. 12. 2014.

    Pa nije samo gradonacelnik kriv za ovoliki nerad i neznanje, tu su i njegovi saradnici i direktorcici javnih preduzeca, sve u svemu neznalice. Pitam se gde ih pronalaze.

  • Čiča

    05:22 // 28. 12. 2014.

    Kako Vučić lepo zna da menja ministre koji mu smetaju neka isto tako lepo zameni i trulu garnituru gradonačelnika po unutrašnjosti. Ima SNS bolje ljude.

  • Petar

    21:50 // 27. 12. 2014.

    Ono što me brine i kao Nišliju i kao građanina Srbije je demagogija gradonačelnika što je i "kliše" celokupnog "vladajućeg establišmenta". Umesto argumenata, koje nemaju, služe se napadima na "druge".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: