Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:02, 16. 10. 2014.

| Društvo

Odbornici izglasali Petronijevića za direktora

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
petronijevic
Saša Petronijević zadužio mandat u Direkciji, foto: NTV

Saša Petronejiveć i zvanično je postao direktor Direkcije za javni prevoz nakon što je dobio podršku većine odbornika niške Skupštine.

Za dosadašnjeg v.d. direktora glasali su odbornici vladajuće većine i na taj način podržali predlog Uprave za komunalne delatnosti koja je Petronijevića predložila kao najbolje rangiranog kandidata na nedavno završenom konkursu.

Inače, kako su Južne vesti pisale, odluka Komisije za imenovanje direktora doneta je ekspresno, pred samu sednicu Skupštine Grada, za samo 3 dana, iako je dokumentacija kandidata pristigla dva meseca pre toga.

Sa tim se odugovlačilo, kako je tada objasnila predsednica Komisije Sanja Milijić, zbog bolovanja članova ovog tela koje boduje direktore.

Na kraju su za samo tri dana objavljena imena kandidata, obavljeni razgovori sa njima i izabrani najbolji.

Tada su "Ježne vesti" saznale da je mesto direktora i rezervisano za Petronijevića koga su nazivali "Nešinim čovekom" aludirajući na to da je on kandidat Nenada Stankovića, zamenika direktora Direkcije za javni prevoz.

Da je mesto direktora rezervisano za "Nešinog čoveka", prema saznanjima Južnih vesti, na stranačkom sastanku rekao je i predsednik Gradskog odbora SNS Zoran Perišić.

Petronijević je inače diplomirani inženjer mašinstva, radio je u Javnom preduzeću “Aerodrom”, a nakon toga u Direkciji za javni saobraćaj.

V.d. direktor je kao nestranačka ličnost na predlog Ujedinjenih regiona Srbije postao u januaru ove godine.

Inače, kandidati sa kojima smo razgovarali najavili su tužbe pred Upravnim sudom i zatražili od Komisije da budu informisani o načinu rangiranja i stručnim pitanjima.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Čiča

    22:25 // 18. 10. 2014.

    Mislim da Saško fino sluša Gusku ali neka se pazi za svaki slučaj. Namestio je tender, ako mu se nešto ne dopadne namestiće i njega. Ima Direkcija i kvalitetnije inženjere od Saška.

  • Postenjacine

    10:34 // 17. 10. 2014.

    Pa dok je on bio V.D. namesten je tender za gradski prevoz, i opet ste ga izabrali ?!

  • lepa

    00:34 // 17. 10. 2014.

    Što mene neko ne izglasa? Kako da se kandidujem

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: