Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

21:27, 8. 9. 2015.

| Društvo

Oko 1.000 Nišlija ponovo šetalo zbog cene grejanja

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
protest
Predstavnici Udruženja povele Nišlije u još jednu šetnju; foto: JV

Stanari su ovog puta na niške ulice izašli, kako kažu, da podsete rukovodstvo Grada i Toplane na 20 uslova koje su dali kako bi prihvatili ponuđenu cenu nižu za 20%. Sledeće okupljanje u danu kada zasedaju odbornici.

protest2 Umesto kroz 7. juli, okupljeni krenuli kroz Vojvode Mišića; foto: JVPrvobitni nacrt Odluke o grejanju kojim bi cena trebalo da bude snižena nema, tvrde organizatrori protesta iz udruženja skupštine stanara, nijedan od 20 uslova koji su stanari dali lično gradskom većniku Milošu Banđuru.

Ovde smo da ih podsetimo da izmene taj nacrt odluke i da usliše naše zahteve koji su vrlo jasni - rekao je Saša Kostić iz Udruženja.

Njegov kolega Đokica Jovanović kaže da iako su računi manji za prethodni mesec, ne treba očekivati da će tako biti i na dalje.

Računi su manji jer smo izašli na ulice. Mi ne odustajemo i krajnji cilj nam je da daljinsko grejanje postane najjeftinije kako i treba da bude. Kada usliše naših 20 zahteva, pozabavićemo se i fiksnim delom - rekao je Jovanović.

protest7 Nišlije hodale novom trasom; foto: JVInače, 20 zahteva koje imaju stanari između ostalog predviđaju i baznu, nepromenljivu cenu, ali i učešće jednog predstavnika Udruženja skupštine stanara u radu Nadzornog odbora.

Okupljene Nišlije su danas, na 5. protestu po redu, izmenile maršrutu i umesto kroz Ulicu 7. jula, krenule su Ulicom Vojvode Mišića prema Crvenom pevcu, a odatle Voždovom i Bulevarom Zorana Đinđića do centra Niša i Gradske kuće.

protest3 Čule se i vuvuzele; foto: JVDuga kolona je bila bučna, zviždalo se i vikalo, a čule su se i vuvuzele. Sa nekoliko megafona orile su se parole “lopovi, lopovi”, a pozivane su i komšije iz okolnih zgrada i kuća da se pridruže masi.

Zastalo se na trenutak i ispred Niške televizije gde je još jednom pružena podrška ovom mediju, a svaki kamion “Parking servisa” ispraćen je uz burno negodovanje i zvižduke.

Sledeće okupljanje će, kako je rekao Jovanović, najverovatnije biti u danu zasedanja niške Skupštine i to ispred zgrade parlamenta u Ulici Nikole Pašića.

protest5 Tradicionalno obraćanje sa stepeništa Gradske kuće; foto: JV


Na tapetu i “Parking servis”, ne odustaje se od NTV-a

NTV Kratko zaustavljanje ispred NTV-a; foto: JVUdruženje skupštine stanara formiralo je pododbor zadužen za “Parking servis” i rešavanje problema građana sa ovim preduzećem.

Na čelu pododbora je Ivica Živković koji kaže da su oni formirani kako bi se pozabavili “drugim velikim leglom korupcije” preduzećem “Parking servis”.

Okupljenima ispred Gradske kuće obratio se i urednik NTV-a Nebojša Veličković koji se zahvalio građanima na podršci i obavestio ih da i dalje nema presude Ustavnog suda po njihovoj žalbi.


protest8 Kratak govor ispred Toplane; foto: JVBlok za promene

Iako je krenulo kao grupica nezadovoljnih stanara, Udruženje sada ima na stotine članova, a od nedavno, kako kažu osnivači, priključile su mu se i druge organizacije.

U narednom periodu za prava Nišlija sa Udruženjem skupština stanara boriće se i Lokalni antikorupcijski forum, Centar za zaštitu potrošača “Forum” i Sindikat radnika zaposlenih na određeno.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Sta sada?

    16:00 // 16. 9. 2015.

    http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2015&mm=09&dd=16&nav_id=1040060

    Gas jeftiniji!

  • logicar

    09:40 // 9. 9. 2015.

    Ljudi, ovi izlasci i setnje nece doneti nista. Svakom lopovu se suprotstavlja samo udaranjem po dzepu. Znaci, ujedinjena peticija zasnovana na Ustavu (gde ne pise da ne mozes da se iskljucis ), pravna podrska advokata koji ce zarad javnosti pristati na to i neplacanje racuna! Kad se trecina gradjana iskljuci sa grejanja, vlast ce razmisliti ozbiljno o ceni za ostatak gradjana koji su nezadovoljni

    • Bratanac

      18:22 // 9. 9. 2015.

      Najmanji je problem da se isključite i ugasite Toplanu. Problem će nastati kada isključene stanove poželite da ogrejete na drugi način, koji nije utvrđen prilikom njegove izgradnje i onda ugrozite i sebe i svoje komšije, time što ćete uključiti TA peć ili neko slično grejno telo, za koje nemate propisane instalacije. Onaj ko vam to dozvoli biće Miški Neron, a krivci ćete biti vi, njegovi podanici.

  • shaft 1

    08:33 // 9. 9. 2015.

    U 18h tamo nema nikog,izuzev obezbedjenja,kako u Toplani,tako i u rezidenciji Gradonacelnika!Mora se jednom zakazati protest u 12h,da se vidi zainteresovanost naroda za proteste i tako izvaga snaga,kojom udruzenje raspolaze.Zbog cega se preskace lokacija Uprave za komunalije,koja ekspirimentima pokriva svoje neznanje i nerad?Oni snose najvecu odgovornost,a vesto se skrivaju!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: