Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:49, 12. 8. 2014.

| Društvo

Omladinski projekti vredni 3 miliona dinara

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
omladinski-projekti-ntv.jpg
Ugovore uručio ministar Uvodvičić u društvu gradonačelnika, foto: NTV

Ugovore o finansiranju i sufinansiranju projekata sa Gradom Nišom potpisalo je 20 omladinskih organizacija iz Niša.

Na konkurs, koji je bio dostupan na gradskom sajtu, prijavile su se 43 organizacije i udruženja. 20 najboljih potpisalo je ugovore u vrednosti od 74.500 dinara do 200.000 dinara, u zavisnosti od projekta.

perisic Perišić: "Uz iskustvo starijih i energiju mladih možemo da prebrodimo težak ekonomski trenutak", foto: MCNOdobreni projekti bi trebalo da budu realizovani u narednih godinu dana, a 12. avgust za dodelu ovih ugovora nije slučajno izabran. Naime, danas se obeležava Dan mladih u Srbiji.

- Želim da čestitam svim laureatima i da naravno dodeljena sredstva iskoriste na pravi način u cilju unapređenja života mladih u gradu - rekao je gradonačelnik Niša Zoran Perišić.

Neki od dobitnika finansijskih sredstava su Omladinski edukativni centar, B.A.U.K, Savez izviđača grada Niša, PROTECTA, RTV “Boom 018”, Mladi ambasadori i mnogi drugi.

Svečanom uručenju prisustvovao je i ministar omladine i sporta Vanja Udovičić, koji je poručio mladima da što bolje potroše dobijena sredstva i time pomognu razvoj svog grada i omladinskog aktivizma.


Prošlogodišnji projekti na sudu

Pojedine organizacije koje su prošle godine dobile sredstva za realizaciju projekata za mlade tužile su grad zbog kašnjenja isplata.

Novac je kasnio više od dva meseca za udruženja, a neformalne grupe su pare čekale i duže. Tužbu je podnela NF “Dizio” kojoj je bilo odobreno 250.000 dinara.

Podsetimo, novac je prošle godine, između ostalog, odobren za izradu sajta za mlade, kao i za “novi Fejsbuk”.


Centralna proslava Dana mladih u Nišu

panel Panel diskusija - s desna na levo: Zoran Perišić, Marjan Cvetković, Vanja Udovičić, foto: MCNMinistar Vanja Udovičić je nakon uručenja ugovora, u niškom Media centru prisustvovao panel-diskusiji Krovne organizacije mladih Srbije (KOMS) koja je za temu imala brigu o mladima i decentralizaciju (ne)odgovornosti.

Problem nezaposlenosti je ministar istakao kao jedan od najbitnijih i zato je poručio mladima da budu aktivniji.

- Mladi moraju da se aktivnije uključe u pokretanje promena u društvu, da se posvećenije bore za svoje ideale i da ne traže krivca u nekom drugom, nego da probaju prvo da promene sebe - rekao je Udovičić.

Predsednik Upravnog odbora KOMS-a Marjan Cvetković ukazao je na neophodnost razvijanja lokalnih zajednica i lokalnih omladinskih politika. Decentralizacija brige za mlade iz prestonice u druge gradove i opštine je, po mišljenju Cvetkovića, vrlo važna, kao i jača saradnja između države i civilnog sektora.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nishlija

    19:41 // 13. 8. 2014.

    sta je bilo, zoki, perisic te jos nije zaposlio?

  • Helen

    10:52 // 13. 8. 2014.

    Kako da se mladi uhvate u kostac sa zivotom i da preuzmu inicijativu kada ih u startu neko od celnika ovog grada sputava? Sve su ovo price za malu decu. Sljam drzava! Jos gori grad Nis!

  • Zoran Jovanovic

    08:51 // 13. 8. 2014.

    Perisic je legenda nema tu sta komentarisati.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: