Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:21, 9. 9. 2014.

| Društvo

Operacija Andreji spas od retkog deformiteta

Autor:J. CanićIzvor:Južne vesti
andreja
Za operaciju potrebno preko 20 hiljada evra; Foto: www.ntv.rs

Sedmogodišnja Andreja Stevanović iz Niša boluje od izuzetno retke bolesti - nema potkoleničnu kost, a za operaciju u Rusiji koja bi joj omogućila da hoda normalno i bez strašnih bolova njena porodica nema novca.

Ova devojčica rođena je sa deformitetom koji se javlja jednom u milion slučajeva, pa tako i za lečenje te bolesti nema puno stručnjaka u svetu.

- Borba traje od kada je rođena. Imala je operaciju stopala i operacije koje su bile neuspeli pokušaji da se reši ovaj deformitet. Ne želimo da se neki doktori uče na našem detetu, pa smo zato po preporuci poznatog niškog lekara Milorada Mitkovića, koji ne može da je operiše jer je dete, našli stručnjake u Rusiji - kaže Andrejin otac Goran Stevanović.

On dodaje da su ruski lekari razmatrali i mogućnost da operaciju obave u Nišu, ali da su nakon posete zaključili da ovde nema adekvatnih uslova za njen oporavak i praćenje.

Andreji je u ruskoj bolnici zakazan prijem za 23. septembar, a za operaciju i postoperativni period koji traje 5 meseci potrebno je preko 20.000 evra. Roditelji ove devojčice nemaju dovoljno novca, te zato apeluju na sve ljude dobre volje da im pomognu.

- Ni žena ni ja nemamo stalno zaposlenje, već se snalazimo. Tražili smo pomoć od svih, ali retko ko nam je pomogao. U Ministarstvu zdravlja kažu da njena dijagnoza nije na listi bolesti za čije lečenje će novac biti dat iz Fonda za retke bolesti, a i u Fondu za zdravstveno osiguranje su mi rekli da ortopedske operacije nisu na spisku za lečenje u inostranstvu koje se finansira - objašnjava Goran Stevanović.

Kako napominje Andrejin tata, ukoliko se prikupi dovoljno novca i uradi operacija, to nije kraj njenom lečenju. Naime, ona će do punoletstva, zbog rasta kostiju, morati da ima od 8 do 10 operacija.

Svi koji žele da pomognu Andreji mogu da uplate novac na dinarski žiro-račun 160-1-73 (Banka Intesa), poziv na broj 54-102-0004737/2, i devizni račun: RS35-160-5430200674130-48, BIC/SWIFT: DBDBRSBG.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Imenjak

    10:28 // 10. 9. 2014.

    Broj racuna nije dovoljan za slanje novca iz inostranstva. Molim vas da objavite sve detalje za transfer (IBAN i BIC).

  • Verujem

    20:12 // 9. 9. 2014.

    Verujem da nas ima dovoljno plemenitih u ovom gradu da ako već nemamo viška onda se bar možemo odreći nečeg zarad pomoći drugome u nevolji

  • ГоранЧе

    18:48 // 9. 9. 2014.

    Уплаћено. Нек ти је са срећом Андреја.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: