Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:26, 9. 11. 2015.

| Društvo

Opet odloženo suđenje Ćiri Magičnom

Autor:P. B, A. S.Izvor:Južne vesti
490x370-Zoran-Ciric.jpg
Opet pomereno ročište; foto: JV arhiva

Zbog toga što je odbrana ukazala da se do određenih dokaza u procesu koji se vodi protiv književnika Zorana Ćirića - Magičnog zbog navodnih pretnji smrću gradonačelniku Zoranu Perišiću, došlo nelegalno, sudija je proces odložio za 10. decembar.

Ćirićev advokat je rekao da su SMS poruke koje je književnik slao niškim funkcionerima Draganu Čorbiću (SNS), Branislavu Jovanoviću (NPS), Miletu Iliću (SPS) i Igoru Novakoviću (SPS) deo interne komunikacije i da ne mogu biti korišćene kao dokaz.

Advokat je naglasio da je na taj način povređena privatnost njegovog klijenta, a sudija je odložio ročište dok ne donese odluku da li će SMS poruke biti prihvaćene kao dokaz.

Na ročište su došli skoro svi. Tu su bili i Perišić i Ćirić, ali i svedoci Jovanović, Ilić i Novaković. Jedino se nije pojavio Dragan Čorbić iako je, kako se čulo na ročištu, uredno pozvan.

Odbrana takođe insistira da suđenje otpočne saslušanjem Čorbića, jer je prema njihovom saznanju on prvi sporne poruke pokazao gradonačelniku Niša.

Ovo je već drugi put da se suđenje odlaže, a prošli put je razlog bio nedolazak Perišića i pojedinih svedoka.

Podsetimo, Ćirić se sumnjiči da je decembra 2013. godine Miletu Iliću, Draganu Čorbiću, Igoru Novakoviću i Banetu Jovanoviću slao SMS poruke u kojima je Perišića nazivao “punjenom pticom” i “samozvanim gradonačelnikom” koji će biti “živ raskomadan” i “da će mu zatrti seme”.

Ćirić je na saslušanju potvrdio da je poslao poruke, ali da to nije učinio kako bi nekome pretio, već da se radi o umetničkom performansu, odnosno umetničkoj metodi koja se zove “redimejd”.

Perišić se pridružio krivičnom gonjenju jer, kako kaže, nije uplašen za sebe, ali jeste za bezbednost svoje porodice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pera Peric

    19:29 // 9. 11. 2015.

    Како бре овог градоначелника није срамота! Све је средио Ниш, па му остало још само да се тужака по судовима! А то што 40% Нишлија нема посла, што је пола града у мраку и што чак многи семафори не раде, путеви у рупама и још много тога.....то га баш брига! Нишлије, памет у главу када на следећим изборима заокружујете гласачки листић!

    • laza

      09:52 // 10. 11. 2015.

      Dodao bih jos:U centru grada, 50 metara ul. Koste Stamenkovic rekonstruisu vec 20 nedelja ili oko 140 dana. 25 metara Episkopske ulice kod Paliluske rampe rekonstruisu 11 nedelja ili oko 77 dana.Sa obzirom da svaki dan prolazim istim a inz.gradj. sam po struci max za iste radove je 10-20 dana sa sve zamenom instlacija!E treba mi da ih tuzimo, za neznanje, nameru I maltretiranje gradjana Nisa

  • mm

    18:06 // 9. 11. 2015.

    Neznam kome prete ali gospoda uvredjeni nas u kontinuitetu na svaki nacin degradiraju i nikom nista.Ja nemam pare za advokata a oni Danila Nikolica,imaju i za uvrede.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: