Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:40, 25. 9. 2015.

| Društvo

Opozicija sačuvala vlast u Nišu

Autor:A. S, P. B.Izvor:Južne vesti
sednica
Ostala opozicija, ostala i vlast; foto: JV arhiva

Iako su partije koje se deklarišu kao opozicione imale mogućnost da "obore" kvorum, svojim prisustvom su praktično omogućile gradskom parlamentu da održi sednicu poslednjeg dana zakonskog roka, čime je izbegnuto raspisivanje vanrednih izbora.

Jučerašnjoj sednici lokalnog parlamenta koja je održana poslednjeg dana zakonskog roka od 90 dana, od 41 odbornika u sali na početku zasedanja, opozicija je imala više od 10, ali su svi ostali na svojim mestima i omogućili da se sednica održi i ne uvede prinudna uprava.

Pritom, ni odbornici vlasti, ni opozicije nisu reagovali na činjenicu da je grad bio na rubu vanrednih izbora, jer bi eventualno odlaganje te sednice za samo jedan dan dovelo do uvođenja prinudne uprave.

dinic Dinić kaže da vlast ne funkcioniše; foto: JV arhivaOdgovarajući na pitanja novinara "Južnih vesti" lideri partija koje se deklarišu kao opozicione su odgovorili da to nisu smatrali preterano bitnim.

Boban Mihajlović iz Socijaldemokratske stranke kaže da su njemu i njegovim kolegama "bile važnije predložene odluke o kojima se diskutovalo".

Mi smo pratili dešavanja oko termina i juče je bio poslednji dan kada je zakazana. Ta činjenica da je poslednji dan zakazivanja bio je manje važan od tačaka koje su bile na dnevnom redu. O tim tačkama smo izneli vrlo oštre kritike - rekao je Mihajlović.

Sličan je bio i odgovor prvog čoveka Koalicije za Niš Slaviše Dinića.

Znali smo da je zadnji dan i dogovaralo se da li da bude 21. ili 22. Na kraju je ispao 24. Ali to je manje bitno, jer se i juče pokazalo da ima puno problema u funkcionisanju vlasti i sednice su takve da se neke odluke ponavljaju više puta i sve se radi samo da bi se odradilo - kaže Dinić.


SDS: Nismo ni mogli da ugrozimo kvorum

mihajlovic Mihalović: Važniji nam je bio dnevni red; foto: JV arhivaNa konstataciju novinara da bi napuštanjem sednice sa svojih desetak prisutnih odbornika opozicija sprečila održavanje sednice, odbornik SDS Boban Mihajlović je rekao da to nije bilo moguće, jer je na početnku sednice vladajuća koalicija imala kvorum i bez opozicije.

Naglašava i da su izašli iz sale i “okrnjili” kvorum to ne bi ništa promenilo, jer zakon nalaže zakazivanje sednice u roku od 90 dana, a ne i njeno održavanje.

Sednici Skupštine je na početku prisustvovalo 51 ili 52 odbornika, kvorum je 31, tako da naših desetak ništa ne bi promenilo - kaže Mihajlović.

Međutim, prema zvaničnim podacima sekretarijata Skupštine Grada, otvaranju sednice je prisustvovao 41 odbornik. Od tog, po evidenciji "Južnih vesti", više od 10 su bili predstavnici stranaka koje se izjašnjavaju kao opozicione.


Ne zna se razlog "kašnjenja"

Poslednja sednica Skupštine grada je održana 25. juna ove godine, ali još uvek nije poznato zbog čega do sada nije bila zakazana naredna.

Predsednik Skupštine Mile Ilić nije bio dostupan za komentar.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • mm

    17:50 // 28. 9. 2015.

    Kakva opozicija,dok su tu oni poltronisu ,poslednja im je sansa to.Stari preletaci jos im nije doprlo do mozga gde su,a ni nama

  • Sonic_Youth

    19:58 // 27. 9. 2015.

    Sve to Perisicevi poltroni. Nazalost, opozicije u ovom gradu nema...
    Mozda jedino Dusica Davidovic :))

  • Saša

    18:43 // 26. 9. 2015.

    Ma kakva opozicija svi su oni isti važna im je samo vlast i privilegije

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: