Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:26, 9. 4. 2016.

| Društvo

Opozicija traži smenu direktora niške Toplane

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
makimovic
Svi traže smenu, Maksimović i dalje direktor; foto: JV arhiva

Stranke okupljene oko DS i izborne liste “Niš, moj grad” mišljenja su da su se podizanjem optužnice protiv direktora Toplane Slobodana Maksimovića stekli svi uslovi za njegovu smenu. Očekuju da to bude na dnevnom redu sednice Skupštine zakazane za 11. april.

Protiv Maksimovića i njegovog prethodnika Milutina Ilića optužnica je podignuta zbog sumnje da su suprotno propisima omogućili povezivanje nekoliko stambenih zgrada na toplovodni sistem.

Jedan od lidera liste “Niš, moj grad” Branislav Jovanović kaže da je aktuelni direktor zapravo optužen za zloupotrebu službenog položaja i da, s obzirom na težinu dela, može da ugrozi poslovanje Toplane.

Ispunjeni su svi uslovi da se pokrene procedura za razrešenje gospodina Maksimovića, a ova optužnica je još jedan u nizu dokaza o katastrofalno lošim kadrovskim rešenjima u gradu koja su dovela budžet Niša u tešku situaciju - kaže Jovanović.

On dodaje da kadrovski problemi nisu vidljivi samo u Toplani, već i u “Pčelici”, “Divljani”, Inkubator centru…

Podsetimo, Slobodan Maksimović je, na predlog SNS, za direktora Toplane izabran na konkursu 2013. godine kada je nasledio Milutina Ilića koji je pre toga pretio novinarima i zbog toga je uslovno osuđen na 6 meseci.


Maksimovićevu smenu opet traže i stanari

Uduruženje predsednika skupštine stanara već je tražilo smenu direktora Toplane Slobodana Maksimovića zbog visokih računa za grejanje i nejasnog obračuna, a sada, nakon optužnice, svoj zahtev ponavljaju.

Oni će se, kako najavljuju, okupiti u ponedeljak 11. aprila ispred zgrade niške Skupštine uoči početka sednice gde će govoriti o izvešaju Državne revizorske institucije, što je i jedina tačka o kojoj će odbornici raspravljati, a zatražiće i Maksimovićevu smenu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • dragoljub stamenkovic

    09:18 // 11. 4. 2016.

    Све су то КАДРОВИ Перишића и Љубе Славковића-Пештерца ! Неспособни "први" људи Града,неспособни директори !

  • Oliver Dančetović

    17:51 // 10. 4. 2016.

    Bilo bi pre svega moralno, ako moze da se upotrebi ta rec, opravdano, NEOPHODNO da se u slucaju podizanja optuznice zbog zloupotrebe sl.polozaja takvi rukovodioci momentalno smenjuju...ali to se ne radi. Nije jedini Maksimovic sa optuznicom, ima jos nekih sa optuznicom koji se ne pomeraju sa rukovodecih mesta i posredno daje im se prilika da mozda dok jos mogu pribave jos ponesto.

    • Aca

      09:29 // 11. 4. 2016.

      Jadni pokušaji DS... A i šta kada se obori optužnica, treba da se plaća odšteta čoveku, opet iz džepa građana.

  • ***

    13:32 // 10. 4. 2016.

    A,Bandjur?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: