Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:38, 27. 1. 2015.

| Društvo

Opština Blace nagradila akademce i humane hranitelje

Autor:B. R.Izvor:Južne vesti
blace
Nagrađeni najbolji studenti, humani ljudi i oni koji su doprineli kulturi Blaca

Dve hraniteljke dobile su Blagodarnicu “Sveti Sava”, nagradu “Toplički ustanak” koja se dodeljuje najboljim studentima primio je 31 akademac, a priznanje “Drainac” za dopisnos kulturi i obrazovanju uručena je Latinki Stojanović.

Hraniteljke Vera Dujić i Ljubica Mijatović su ovogodišnje dobitnice Blagodarnice Opštine Blace "Sveti Sava" koja se daje za izuzetan doprinos u negovanju duhovnosti, vere, milosrđa i istine.

Humanost ovih žena i ovaj plemeniti vid brige o deci bez roditeljskog staranja razlozi su za dodelu nagrade. I svi ostali nagrađeni su primer koji ostali treba slediti, a ovo je bila prilika da im se svima zahvalimo na trudu i naporu koji čine - kazao je predsednik Opštine Blace Ivan Burgić.

blace Nagrađene hraniteljke za plemenit poziv koji su odabraleDujićeva se ovim plemenitim radom bavi se još od 1979. godine, kada je kao hranitelj prihvatila prvo dete. Osim o svoja tri deteta, do sada je kao hranitelj brinula o devetoro mališana. Trenutno se brine o jednom trinaestogodišnjem dečaku i petogodišnjoj devojčici.

Druga dobitnica priznanja Ljubica Mijatovićeva hraniteljstvom se bavi od 2007. godine. Majka je troje odrasle dece, a kroz njen dom prošlo je još troje o kojima je brinula kao i o sopstvenoj. Sada brine o jednom dečaku i devojčici.

blace Novčane nagrade za 31 studenta

Za uspeh u školovanju nagrađeni su studenti novčanim nagradama i diplomama. Njjih sedmoro je dobilo kao prvu nagradu po 25.000 dinara, trinaest studenata je dobilo drugu nagradu od po 15.000 dinara, a jedanaest studenata je nagrađeno trećom nagradom sa po 10.000 dinara. 

Latinka Stojanović, nastavnik srpskog jezika i književnosti iz Blaca i režiser blačkog amaterskog pozorišta „Teatar 13“, dobitnik je ovogodišnje nagrade „Drainac“.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: