Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 13. 9. 2016.

| Društvo

Opština plaća taksi đacima do škole i nazad

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
Kuršumlija---Lj.-M..jpg
Jeftinije angažovanje taksija nego plaćanje redovnih autobuskih karata; foto: Lj. M.

Nakon što je “Niš ekspres” ukinuo autobusku liniju od Kuršumlije do Kuršumlijske Banje, lokalne vlasti su odlučile da za prevoz desetak đaka iz planinskih sela angažuju taksiste.

Prema računici lokalne vlasti, njima je jeftinije bilo da za prevoz dece angažovuju taksi, nego da subvencionišu autobusku liniju.

Predstavnici “Niš ekspresa” su ranije razgovarali sa nama i tražili da lokalna samouprava dodatno finansira redovnu liniju do Kuršumlijske Banje, kako je ne bi ukinuli jer realno i nije bilo putnika sem tih đaka. Međutim, mi takvu stavku i sredstva za tu namenu u budžetu nismo imali, a ne želeći da kršimo zakon odlučili smo da ne prihvatimo ponudu prevoznika.

Vidić kaže da je linija na kraju ukinuta, a da je Opština morala brzo da reaguje, kako đaci ne bi gubili nastavu.

Prema njegovim rečima, radi se o đacima koji iz Kuršumlijske Banje hvataju prevoz do petnaestak kilometara udaljene Kuršumlije, a nekoliko njih pre toga prepešači i po desetak kilometara iz udaljenih planinskih sela ove opštine kako bi stigli do stanice, odakle hvataju prevoz.

U “Niš ekspresu” nisu želeli da se zvanično oglašavaju na ovu temu. Ipak, saznajemo da je menadžment firme zaključio da je ova linija već nekoliko godina finansijski potpuno neisplativa.

Pokušavali smo da pronađemo rešenje sa lokalnom samoupravom, ali nismo uspeli. Mi ne možemo stalno da dotiramo gubitke na toj liniji samo da bi ona opstala. Preko leta i tokom raspusta, mi jedva da mesečno prevezemo nekoliko putnika - nezvanično kažu u ovoj kompaniji.

U lokalnoj samoupravi tvrde da se angažovanjem taksi prevoza ne troši više para, jer su lokalni taksi prevoznici pristali da svakodnevno prevoze mališane do škole za nadoknadu u visini mesečne autobuske karte, koliko je i ranije bilo plaćano za prevoz đaka.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: