Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:17, 16. 11. 2012.

| Društvo

Osnovci mučili mačku?

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
490x370-ucitelj-tasa.jpg
ilustracija; foto: uciteljtasa.edu.rs

Oko 14h nekoliko osnovaca iz škole "Učitelj Tasa" u Nišu u parku kod škole maltretiralo je mačku, a ceo događaj završio se tako što su mačku zgazila kola, tvrde svedoci ovog nemilog događaja.

Prema rečima očevidaca, deca su mački stavila petardu u usta i zapalila je. Kada je petarda pukla mačka je još bila živa, ali je tako ošamućena izašla na ulicu, gde su je istog trenutka zgazila kola.

Ostala deca koja su se nalazila u blizini uznemireno su otrčala u školu i u susedne lokale.

Pegagog škole Ljiljana Savić kaže da se sve desilo prilikom promena prepodnevne i popodnevne smene u školi, a da su već pozvali roditelje na razgovor.

- Ovaj događaj uznemirio sve u školi. Već smo pozvali roditelje učenika i preduzećemo sve što je u našoj moći kako bismo adekvatno reagovali prema deci koja su u ovome učestvovala, ali i kako bi ukazali ostalima da takve stvari ne treba raditi - kaže Savić.

U udruženju "Zoo Planet", koje se bavi zaštitom životinja, kažu da im je za ovaj slučaj stiglo već nekoliko prijava i da su razgovarali s pedagogom škole.

- Ovaj čin se smatra zlostavljanjem životinja i krivično je delo. Ne želimo nikog da prijavljujemo, već nam je cilj da deci i roditeljima skrenemo pažnju na brigu o životinjama - kaže Dušan Stojanović iz ovog udruženja.

Stojanović upozorava da počinje period prodaje petardi i da treba sprečiti da se ovakav slučaj ponovi bilo gde.


"Mačka je već bila mrtva"

Tokom popodneva i večeri veliki broj učenika OŠ Učitelj Tasa ostavio je komentare na ovaj tekst, tvrdeći da je mačku još dan ranije pregazio automobil.

Ipak, uglavnom potvrđuju da je neko od učenika u usta pregažene mačke stavio petardu, a zatim je zapalio.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Covek koji zna sta se desilo!!!

    09:52 // 13. 8. 2014.

    Samo jedan od te dvojice je kriv.Jedan(koji je kriv,ne ide u OSUT) je naterao drugog(koji je tu prolazio)da stavi petardu macki u usta preteci da ce da ga razbije.Eto to je sve sto bi trebalo da znate

  • Covek koji zna sta se desilo!!!!

    09:48 // 13. 8. 2014.

    Ne znam zasto ste se ovoliko mucili da pisete ovolike komentare,da se svadjate,da se pravite pametni*,a da ni ne znate sta se desilo.Vredjate celu skolu,drzavu,roditelje a samo 2 djaka su to uradila.

  • gethzerion

    12:30 // 21. 1. 2013.

    Tekst je korektan i hvala novinarima koji ukazuju na ovakve probleme.
    Da, sociopata je oduvek bilo i ne vidim zasto se o tome ne bi pisalo. Ne zelim da generalizujem, ali imala sam prilike da drzim casove u pomenutoj skoli i jedan dobar deo dece se ponasao vrlo bahato, cak bahatije nego sto je uobicajeno za decu danas. Problem jeste i u roditeljima i u drzavi. Nacin na koji postupamo sa napustenim zivotinjama je necivilizovan i nehuman.

    Ono sto je strasno jeste da ovakvi slucajevi ukazuju na kolicinu socipata koje odgajamo ili koji, vec tako odgojeni, setaju medju nama. Cinjenica je da osobe koje ne osecaju empatiju prema zivotinjama ,ne osecaju nista ni prema ljudima. Jedan od prvih znakova da je neko sociopata jeste mucenje zivotinja. Danas stavlja maci petardu u usta, sutra je serijski ubica. I, ne, ovo nije preuvelicavanje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: