Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:49, 23. 2. 2012.

| Društvo

Oštećene tribine u hali Čair

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
hala cair posle Kupa

Tokom finala Kupa Koraća uništeno je više od 200 stolica u tek renoviranoj hali Čair u Nišu.

Kako je Južnim vestima potvrdio upravnik hale Želimir Nešić, na severnoj tribini, gde su bili navijači Zvezde uništeno je 119 stolica, dok je na južnoj, gde su bili "Grobari" polomljena 81 stolica.

- Na južnoj tribini su čak iščupane dve stolice koje su čeličnom konzolom bile vezane za beton. Na severnoj tribini je čak oštećen beton zbog paljenja baklji. A zapaljeni šal Partizana, koji su bacili navijači Zvezde, pao je na plastičnu tendu i malo je oštetio - dodao je Nešić.

hala cair ostecena foto: Andrija Pavlović

Visina materijalne štete još nije utvrđena, a očekuje se da zajednička komisija Sportskog centra Čair i Regionalnog košarkaškog saveza istočne Srbije (RKSIS), koji je bio organizator takmičenja, utvrdi tačnu sumu.

- Ugovorom smo predvideli da organizator snosi posledice i odgovornost na manifestaciji - rekao je Bratislav Ignjatović, direktor Sportskog centra Čair.

U Košarkaškom savezu kažu da još čekaju izveštaj, ali nisu precizno odgovorili da li će nadoknatiti svu štetu.

- Treba da se utvrdi kolika je šteta. Koliko znamo, hala je osigurana, tako da i osiguranje snosi troškove - rekao je generalni sekretar RKSIS-a Dušan Projović.

Policija je snimala sve utakmice Kupa Koraća u skladu sa članom 69. stav 3. Zakona o policiji, a nije stigla nijedna prijava organizatora, potvrdila je Lidija Pavlović, PR niške policije.

"Šteta i nije tako velika"

Direktor Sportskog centra Čair Bratislav Ignjatović rekao je da ima još "sitnih" oštećenja, jer su nalepnice reklama sponzora nakon skidanja sa parketa oštetile boju podloge. Ipak, Ignjatović je procenio da ukupna šteta nije prevelika.

- S obzirom na broj i strukturu navijača, nismo objektivno pretrpeli veliku štetu - dodao je Ignjatović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladimir

    17:06 // 25. 2. 2012.

    Povincija.

  • anche

    12:42 // 25. 2. 2012.

    stoka bezrepa.

  • nislijaFKRN1923

    00:54 // 25. 2. 2012.

    Zasto se stalno minimizira steta od ovog turnira? 200 stolica-malo? Tuce po gradu-nisu bile? Koju je korist grad imao od turnira? Jedino su ovde profitirali navijaci zvezde i partizana sa juga Srbije,kojima je ovo bila jedinstvena prilika da gledaju svoj klub uzivo a ne samo preko TV ekrana...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: