Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:00, 29. 4. 2010.

| Društvo

Otkud psi lutalice u Leskovcu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti

Marija Petković, predsednica Udruženja za zaštitu životinja iz Leskovca, optužila je Javno komunalno preduzeće "Medijana" iz Niša da pse lutalice iz ovog grada odvozi do Leskovca i Vlasotinca, gde ih pušta na ulicu.

- Odgovorno tvrdim da je to delo JKP "Medijana" iz Niša, koje se bavi hvatanjem pasa lutalica – kaže Petkovićeva.

Petkovićeva je precizirala da je proteklih dana, na primer, samo u Pečenjevcu u tri navrata pušteno po 30 pasa lutalica, a u Vlasotincu čak 60.

JKP Medijana dematovala je takve navode.

- Zoohigijenska služba JKP "Mediana" zadužena za hvatanje pasa lutalica angažuje se svake godine po posebnom programu rada koji prethodno usvaja Skupština grada Niša. S obzirom da do sada odluka o usvajanju takvog akta još nije doneta, JKP "Mediana" nema zakonski osnov da to čini, niti su u te svrhe opredeljena finansijska sredstva. Na osnovu kojih informacija je pomenuto društvo zaključilo da niški psi lutalice posredstvom našeg preduzeća završavaju u leskovcu i vlasotincu, nije mi poznato - kaže Julijana Mitić, PR ovog javnog preduzeća.

Vredi pomenuti da je svojevremeno, tadašnji gradonačelnik Niša, Smiljko Kostić, izjavio da poseduje informacije da "komunalne službe okolnih opština hvataju pse lutalice, dovode ih u Nišu i tu ih puštaju".

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: