Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 15. 12. 2014.

| Društvo

Pacijenta na konju prevezli do saniteta

Autor:Biljana RoganovićIzvor:Južne vesti
pacijenta-na-konju-prevezli-do-saniteta.jpg
U udaljenim selima svaka pomoć je dobrodošla

Medicinski tehničar Novak Novaković i vozač saniteta Radojko Stefanović uspeli su da na konju bezbedno prevezu teškog srčanog bolesnika Vukoja P. (81) iz kuršumlijskog planinskog sela Trpeze do saniteta koji je prethodno ostao zaglavljen u blatu.

3 Zaglavljeno voziloNaime, po Vukojevom pozivu sanitetska ekipa je krenula do njegove kuće, ali su na tri kilometra od nje ostali zaglavljeni u blatu.

Tada su ostavili sanitet i pešice stigli do Vukoja, osedlali njegovog konja i bezbedno ga spustili do saniteta.  Još dva sata su proveli rukama oslobađajući vozilo iz blata i na kraju, posle pet sati, uspeli da pacijenta dovezu do kuršumlijskog Doma zdravlja, a usput su i Vukojevog konja, koji je kaskao za vozilom, ostavili kod poznanika u štali. 2

Ovo nije prvi put da se srećemo sa sličnim situacijama. U kuršumlijskim planinskim selima mahom žive stariji ljudi, kojima je pomoć neophodna, a ove puteve i krajeve su svi zaboravili. To što se zaglavio sanitet i što smo morali da pešačimo do pacijenta je naša dužnost I obaveza, jer kao Hitna služba tome i služimo - kaže Novak Novaković.

On dodaje da su pacijenti uvek na prvom mestu i da je cilj ekipe Hitne pomoći da na sve moguće načine sprovede pacijenta do bolnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ceca

    15:59 // 17. 12. 2014.

    U Kursumliji na ginek. jedan obican vag.bris koji svuda stize od 2-7 dana, ovde stize za 15 do mesec dana pa i tad ne bude gotov,zasto? Veliki broj zena ob. od karcinoma razlog rezul.se ne obradjuju

  • Ceca

    15:53 // 17. 12. 2014.

    Bravo za momke iz hitne!Trebalo bi poslati inspekciju na gin. da se vidi sta se tamo radi..Babica je strasno neljubazna,leci svoju frustraciju na pacijentkinjama koje tu nisu dosle zbog dosade..

  • Otaš

    09:07 // 16. 12. 2014.

    i tviji prdhodnici.Pitajte dr,Zorana Vučkovića on vam je najbolji svedok pozdrav i za porodicu Vugković. Bivši član kolektiva koji je tamo svašta naučio a pre svega posao i humanost

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: