Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:58, 19. 4. 2016.

| Društvo

Palilulci na kanalizaciju čekaju “po planu”

Autor:M. V.Izvor:Južne vesti
cevi
Radovi će početi "najverovatnije u narednih mesec dana"; foto: FB strana "JKP Naissus"

Dok Nišlije iz Ulice Marka Jovanovića negoduju jer još uvek nije gotova kanalizacija čija je izgradnja počela prošle godine i jer su im “septičke jame pune”, iz Direkcije za izgradnju kažu da sve teče po planu i da će uskoro nastaviti sa radovima.

Jedna Nišlijka koja živi u ovoj ulici na Paliluli kaže da su radovi počeli prošle godine, da je izgrađen deo kanalizacije, ali da se sa radovima, iz njoj nepoznatog razloga, stalo.

I treća septička jama mi se prepunila i ne znamo kada možemo da očekujemo da kanalizacija najzad bude gotova. Ne znamo više gde da kopamo - kaže ona.

Ipak, u Direkciji za izgradnju grada kažu da se sve odvija po planu i da nema kašnjenja u radovima.

Prema njihovim rečima, prošle godine je započeta prva faza izgradnje kanalizacije duge 400 metara, koja je na vreme i završena. U drugoj fazi, koja će početi “najverovatnije u narednih mesec dana” biće postavljeno još 150 metara cevi.

Trenutno smo u fazi potpisivanja ugovora sa JKP “Naissus” koji izvodi radove. Procedura je takva, ali očekujemo da će uskoro sve biti gotovo, jer je nastavak izgradnje i predviđen Programom uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu - kažu u Direkciji.

Kako kažu, vrednost ugovorenih radova je oko 4 miliona dinara, a za nastavak izgradnje izdvojeno je oko 1,5 miliona.

Podsetimo, problem sa kanalizacijom u ovoj opštini krajem leta imali su i meštani Vrbaske, Ulice Vojvode Gojka, Stevana Kaćanskog i Kumanovske, kojima je fekalna voda poplavila podrume jer nemaju atmosfersku kanalizaciju.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • kada predsednik stranke

    14:23 // 19. 4. 2016.

    poštuje saradnike na lokalu, onda se radi i gradi republičkim parama. "Sa Rajčićem sam bio u izvesnom periodu u vlasti i to je bio jedan od najuspešnijih perioda koje sam ja proveo u vlasti. Tada smo radili kolektor od 650 miliona dinara i tada su novac za Niš obezbedili Mlađan Dinkić i Velja Ilić...- rekao je Jovanović." Kada predsednik stranke nema sa kim da sarađuje, onda ne baca pare u bunar.

  • Zdravko

    14:21 // 19. 4. 2016.

    I konjske zaprege seru po ulicama po planu u celom gradu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: