Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:19, 16. 4. 2014.

| Društvo

Perišić: Otpuštaćemo one koji loše rade

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
vece.jpg
Velika sala Gradske kuće bila mala za sve direktore i njihove pomoćnike

U kontrolu rada javnih preduzeća i ustanova u Nišu, prema najavama gradonačelnika Zorana Perišića, uključiće se i Gradsko veće i budžetska inspekcija. Gde rezultati budu loši, menjaće se rukovodstva.

Na dnevnom redu današnje sednice Gradskog veća bili su izveštaji o poslovanju niških javnih i javno komunalnih preduzeća, kao i zdravstvenih ustanova primarne zaštite.

Većina preduzeća je prikazala suficit u poslovanju, ali objašnjenje dirktora JKP “Gorica” Igora Jovanića, da računovođe mogu da “šteluju” izveštaje, bacilo je sumnju na rezultate koji su predstavljeni većnicima.

- Na neke izveštaje to baca sumnju. Nikome ne trebaju izveštaji koji ne odražavaju realno stanje. Ja sam zbog toga i otkazao prethodnu sednicu Veća, baš zbog tog guranja pod nos nekoliko hiljada stranica materijala. Nemoguće je da Vi bez saradnje budžetske inspekcije i neke revizorske kuće sagledate sve izveštaje na pravi način - rekao je Perišić.

perisic Gradonačelnik najavio otpuštanja loših direktora, arhivska fotografijaGradonačelnik Niša je rekao da je načelnik Uprave za kulturu Nebojša Stevanović već zatražio angažovanje budžetske inspekcije u kontroli rada određenih ustanova, a Grad bi ovu inspekciju, za ostala preduzeća i ustanove čiji je osnivač, mogao da angažuje već tokom maja meseca.

Nakon kontrole inspekcije, prema Perišićevim rečima, povlačiće se oštri rezovi.

- Tamo gde izveštaji budu takvi da ne ukazuju na dobro poslovanje preduzećemo zakonom predviđene mere da se razreše takva rukovodstva, nadzorni odbori i direktori preduzeća koji su se ponašali neracionalno ili gde je bilo prostora da ta preduzeća posluju bolje - rekao je Perišić.

U Nišu ima ukupno 15 javnih i javno komunalnih preduzeća, koja zajedno sa ustanovama kulture i radnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštitu upošljavaju oko 5.300 ljudi.

Pored pozitivnog poslovanja većina preduzeća je prikazala neznatna smanjenja broja radnika u 2013. godini, a direktori su uglavnom imali primedbe na dugovanja Grada prema njima.


Lične karte jedno od rešenja

Ono što je ministar privrede u ostavci Saša Radulović pokušao da uradi na državnom nivou, prema mišljenju gradonačelnika Zorana Perišića bilo bi delotvorno i u NIšu.

Uvođenje ličnih karata bi dalo bolju sliku poslovanja preduzeća.

- To bi sigurno poboljšalo situaciju. I danas je moj zamenik Ljubivoje Slavković kod sebe imao neke vrste ličnih karata. Na osnovu toga smo mi videli da zaista postoji jedna disproporcija između onoga što je realno i onoga što se prikazuje - zaključio je Perišić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • anonimus

    18:26 // 19. 4. 2014.

    Onaj Glogovčanin iz Parking Servisa otpušta radnike koji mu ne odgovaraju a ne neradnike a doveo 40 svojih NAPRDNJAKA DA NAPRĐUJU.
    Dođoše divlji isteraša pitome.

  • bole

    15:50 // 18. 4. 2014.

    Prosto neznam ,kada ce nas narod da shvati da se vlasti menjaju ali sistem funkcionisanja ostaje isti.Poenta je ko se kako snadje.ljudi osvestite se!!

  • BoyNick

    08:37 // 18. 4. 2014.

    Бацање прашине у очи. Циљ је да се изврши прекомпозиција и да се смене директори из одређених странака, како би се поставили из СНС-а, али да се "власи не досете".

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: