Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:01, 27. 5. 2016.

| Društvo

Perišić: Poverenik pogrešio, nije imao prave informacije

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti, Zona plus
perisic
Perišić otpremnicama dokumentovao tvrdnje; foto: JV arhiva

Grad Niš je Savetu za borbu protiv korupcije dostavio tražene informacije na vreme, kaže gardonačelnik Niša Zoran Perišić i dodaje da je najverovatnije povrenik Rodoljub Šabić imao pogrešne informacije prilikom zahteva za vanredni nadzor u Nišu.

Među 9 gradova za čije lokalne samouprave je Poverenik za informacije od javnog značaja zatražio vanredni nadzor našao se i Niš jer, kako piše u saopštenju, nije Savetu za borbu protiv korupcije dostavio tražene informacije.

Međutim, gradonačelnik Niša Zoran Perišić ima drugačije podatke i tvrdi da su svi zahtevi ispoštovani.

Mislim da gospodin Šabić nije imao dobre informacije od svojih saradnika, jer on ipak veliki priliv informacija ima tokom dana i teško je da sve te informacije adekvatno obradi. Informacija za Niš mu sigurno nije adekvatno obrađena i to dokumentujem otpremnicama - rekao je Perišić, a prenosi TV “Zona plus”.

Novinari “Južnih vesti” nisu imali uvid u otpremnice, jer je nejasno kada je gradonačelnik držao konferenciju za medije na kojoj je dokumentovao svoje tvrdnje pošto na gradskom sajtu nije bilo poziva, a nema nikakvog obaveštenja ni o održanoj konferenciji.

Kako prenosi “Zona plus”, Perišić je imao primedbu i na veliki broj podataka koji je Savet tražio i koji, kako je rekao, parališe rad određenih uprava.

Da li je potrebno da dobijemo zahteve koji će mi paralisati neku službu ili upravu na dva ili tri meseca ili kompletno usmeriti neku službu samo to da radi? Je l’ to interes građana? - pitao je Perišić.

Podsetimo, pored Niša, vanredni nadzor i sankcije za odgovorne zatražene su u još jednoj opštini na jugu Srbije, u Bujanovcu. Zasada iz ove lokalne samouprave nema reakcija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Kalča

    00:38 // 30. 5. 2016.

    Savet za borbu protiv korupcije - greši. državna revizorska institucija - greši. Lokalni antikorupcijski forum - greši.
    Esenes - bezgrešan.
    Prepodobni AV - bezgrešan.
    Periša - bezgrešan.

  • OkY

    18:26 // 28. 5. 2016.

    Da li je potrebno da Savet za borbu protiv korupcije trazi tolike informacije od uprava i sluzbi, pa vidi, ti nama reci cemu toliko interesovanje..

  • nenad 2008

    17:00 // 28. 5. 2016.

    Poželjno je, zarad objektivnosti, te korektosti prema akterima priče, JV malo "propitaju" g. Šabića. Dve istine ne postoje !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: