Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:57, 19. 6. 2015.

| Društvo

Perišić: Reagovaću u slučaju većnika Aleksića

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pia
Perišić bi da reaguje, ali građani sumnjičavi; foto: JV

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić nije precizirao da li će predložiti smenu većnika Srđana Aleksića zbog sukoba interesa, kako preporučuje Agencija za borbu protiv korupcije, ali je rekao da će “ispoštovati zakon”.

Dopis Agencije u kojem se donosi zaključak o postojanju sukoba interesa u slučaju Aleksića i preporuka za njegovo razrešenje, do gradonačelnika Niša je, kako sam kaže, stigao tek pre nekoliko dana.

Još nije odlučio kako će postupiti, ali kaže da zakon mora da se poštuje.

Kao i uvek ja ću biti na strani zakona i uradiću ono što je moja zakonska obaveza. Ako je moja zakonska obaveza da reagujem, ja ću naravno reagovati - kaže Perišić.

On nije precizirao kako će reagovati, a reakcija bi trebalo da se vidi na nekoj od narednih sednica Skupštine Grada, pošto je rok za razrešenje većnika 60 dana i on uveliko teče.

Podsetimo, Agencija je smenu većnika predložila nakon što je utvrdila da u njegovom radu postoji sukob inetersa jer je "zastupao stranke u sudskim postupcima protiv javnih preduzeća čiji je osnivač Grad Niš", kao i da je istovremeno sa funkcijom gradskog većnika kao advokat zastupao javna preduzeća čiji je Grad Niš osnivač.

Anketa
Slična situacija je bila i sa zamenikom niške Skupštine Nenadom Stankovićem čije je razrešenje predložila Agencija za borbu protiv korupcije zbog istovremenog obavljanja funkcija potpredsednika lokalnog parlamenta i zamenika direktora Direkcije za javni prevoz. Taj predlog nije usvojen na sednici Skupštine Grada i Stanković i dalje obavlja dve funkcije.

Anketa čitalaca Južnih vesti je pokazala da oni nisu verovali da će preporuka Agencije biti ispoštovana i bili su u pravu, a sličnog su mišljenja i kada je reč o slučaju Srđana Aleksića. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Djura mutavi

    02:16 // 23. 6. 2015.

    Tvoj direktorski kadar u Nisu u zdravstvu je jad i cemer Perisicu,bruka i sramota i od tebe i od njih.

  • maxa

    21:54 // 19. 6. 2015.

    Pa gde nadjose Perisica, Gusku, Bulatovica,Dzunica, Andrejevica i njegovog sefa kabinet (da ih ne odvajam), Ljubivoja S, Maksimovica.... Da su ih svecom birali bolje bi nasli!

  • nenad 2008

    17:23 // 19. 6. 2015.

    Vašim neumećem, srozali ste SNS u Nišu, doprineli "prinudnoj upravi", a sada , po ko zna koji put, neautorativnim potezima, apostrofirate Vaše postojanje !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: