Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:08, 26. 4. 2016.

| Društvo

Perišić najavio smenu direktora Toplane

Autor:B. J.Izvor:Južne vesti
Toplana- kapija
Smena posle dve godine; foto: JV

Iako prema Zakonu o javnim preduzećima direktor Toplane Slobodan Maksimović mora biti smenjen, aktuelni gradonačelnik Niša Zoran Perišić je Maksimovićevu smenu najavio kao prvo postizborno obećanje.

Tokom ove nedelje biće smenjen direktor Toplane, najavljuje još uvek aktuelni gradonačelnik Niša. On kaže da su se sada stekli zakonski uslovi za to i da niko neće štititi direktore samo zbog stranke iz koje dolaze.

Prvo što ću uraditi je da ću pokrenuti ove nedelje inicijativu za smenu direktora Toplane, jer su se stekli zakonski uslovi da on bude smenjen. Ne može da postoji teorija da će bilo ko štititi bilo kog direktora samo zbog stranke iz koje dolazi, posebno ako se radi o nečemu što je u suprotnosti sa zakonom - kaže Perišić.

Perišić će, kako je rekao, inicijativu za smenu Maksimovića pokrenuti preko Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj.

Podsetimo, smenu Slobodana Maksimovića članovi Udurženja predsednika skupština stanara traže već dve godine, pre svega zbog visokih računa, ali i lošeg poslovanja Toplane.

Smenu su tražili i pojedini odbronici opozicije, ali odgovorni na zahteve nisu odgovarali. U međuvremenu je protiv Maksimovića podignuta optužnica zbog navodnih zloupotreba pri povezivanju stambenih zgrada na toplovodni sistem.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Oliver Dančetović

    13:13 // 26. 4. 2016.

    Smeniti SVAKOGA ko je pod optužnicom,i to ne kao obećanje..to treba da bude obaveza...moralna, politička.

  • Kalča

    12:35 // 26. 4. 2016.

    UPSS je, dakle, u pravu. Što Perišić ne prizna da UPSS uporno traži sklanjanje Maksimovića već duže vreme zbog štetnog delanja? Kada je UPSS tražio smenu Maksimovića i Banđur i Perišić su Branili Maksimovića a vređali UPSS.

  • soja

    12:27 // 26. 4. 2016.

    Šta tu ima da se najavljuje,kakve gluposti

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: