Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:00, 6. 11. 2015.

| Društvo

Perišić osporava članstvo Jovanovića i Sotirovski u LAF-u

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
dragana sotirovski
Dragana Sotirovski; foto: D. M. Car

Nakon što su Đokica Jovanović i Dragana Sotirovski kao laureati nagrade za borbu protiv korupcije LAF-a, u skladu sa Lokalnim planom za borbu protiv korupcije Grada Niša, postali i članovi tog tela, predstavnici Grada tvrde da je njihovim izborom "prekršena procedura". 

Gradonačelnik i predsednik Gradskog veća Zoran Perišić kaže da je Veće formiralo Lokalni antikorukcijski forum (LAF) i da je zato nadležno da "vrši izbor njegovih članova".

Pritom nemamo problem da je to njihov predlog da to budu dobitnici godišnjih nagrada, ali to treba da se uradi u skladu sa propisima i određenom procedurom - rekao je Perišić.

Statut Mogućnost da dobitnici Godišnje nagrade postanu članovi propisuje Lokalni plan za borbu protiv korupcije, a bliže definiše 16. član Statuta LAF-a Uz objašnjenje da dobitnici Godišnje nagrade za borbu protiv korupcije, prema Lokalnom planu usvojenom u Skupštini, mogu postati članovi LAF-a ako to žele, što precizira i Statut LAF-a, njegova koordinatorka Zorica Miladinović kaže da nije istina da je gradska vlast birala članove.

Nas je birala nezavisna komisija tako da se gradska vlast ni na koji način nije mešala u to. Gradsko veće je samo donelo rešenje o osnivanju LAF-a i moglo je samo da prepiše odluku komisije jer zbog toga što smo izabrani na konkursu nisu imali ni pravo na diskusiju - objašnjava Miladinovićeva.

Tu nezavisnu komisiju činili su predstavnici Agencije za borbu protiv korupcije, nevladinog sektora i novinarskih udruženja, a predstavnik Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Pavle Dimitrijević pratio je izborni proces.

Direktor programa Društvo protiv korupcije Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović objavio je na Tviteru da će, ako odluka LAF-a o izboru novih članova ne bude ispoštovana, stupiti u štrajk glađu. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • shaft

    00:46 // 7. 11. 2015.

    Zamajavanje naroda i dalje traje-budzet prazan,ulice mracne i raskopane,problemi sa Toplanom i Goricom,Deciji kul.centar i Zavod za urbanizam ne primaju plate,nesloga u Sns-u,Skupstina nema zasedanja,investitora ni na vidiku...

  • Hex

    19:39 // 6. 11. 2015.

    Članove treba da bira Poligraf i dr. Neša S..
    Hoćemo Poligraf u LAF, hoćemo istrage dr. Neše. Dole sa tim prokletim novinarčićima i nekim sumljivim doktorima profesorima, šta su oni u životu uradili. Mislim da je sve ovo sa LAF-om samo smišljeni napad na premijera kako bi se ukočile reforme.

    • Sonja

      22:52 // 6. 11. 2015.

      sta su sve ovi članovi LAf-a pokrenuli i raskrinkali, neki neće da postignu dok su živi! Naravno, za sve treba imati ....!

  • Dr.Pravdić

    13:32 // 6. 11. 2015.

    Perišić i poštovanje procedure,ha,ha,ha dobar vic.Pa za njih je procedura da izglasaju i postave ono što oni hoće.Do sad im mišljenje i stav nijednog regulatornog tela ili agencije nije bilo relevantno.Ma ovi su pravi cirkuzanti!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: