Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:52, 19. 12. 2016.

| Društvo

Peticija da se pare umesto za doček u centru Niša daju za lečenje dece

Autor:J. AdamovićIzvor:Južne vesti
Da li ste za humanost ili slavlje? foto: J. Ćosin
Da li ste za humanost ili slavlje? foto: J. Ćosin

Umesto novogodišnjeg slavlja za koji se izdvaja mnogo para, i u Nišu je pokrenuta peticija čiji je cilj da gradske vlasti taj novac daju za lečenje dece kojoj je to u ovom trenutku potrebno više nego što je Nišlijama veselje uz trubače.

Građani već nekoliko dana traže podršku za ovakve ideje u nekoliko gradova Srbije, a pored online peticije koja je pokrenuta na sajtu peticije24.com, koju je u ovom trenutku potpisalo više od 2.000 Nišlija, Regionalni centar “Mobing” Niš je uputio otvoreno pismo gradonačelniku Darku Bulatoviću.

Ovim putem apelujemo na Vas, u čijim je rukama sve, da sredstva koja je Grad opredelio za novogodišnje koncerte popularnih pevača, preusmerite za lečenje našeg malog Nišlije Stefana Miladinovića i spasite jedan mali život – piše u otvorenom pismu.

Anketa
Oni smatraju da “nema veće sreće nego spasiti jedan mali život” i da će gradonačelnik i građani biti ponosni, ako se na ovaj način učini jedno dobro i humano delo.

Smatramo da nije vreme za slavlja i koncerte, dok postoje mladi životi koje treba spasiti i koji to od nas očekuju, a naša obaveza je da ta očekivanja ispunimo. Znamo da i Vama srce zaigra kada roditelji bolesne dece, naših malih sugrađana, traže pomoć od humanih ljudi da bi spasili svoju decu – navodi se u pismu.

U peticiji “Podari život – nećemo novogodišnji koncert” navodi se da svoj potpis mogu da ostave svi koji smatraju da je život bolesne dece vredniji od “lažnog sjaja jedne novogodišnje noći”, za koju je iz niškog gradskog budžeta opredeljeno 5 miliona dinara.

Znamo da većina Nišlija podržava ovu akciju, ali se plaše da se njihovo ime nađe javno napisano da se ne bi zamerili vladajućim strukturama. Odvažite se i potpišite! Ionako ćemo 1. januara živeti isto tako teško kao i do sada, ako ne i gore – piše u peticiji.

Podsetimo, do sada je akcija kojom se umesto novogodišnjih koncerata apeluje na gradske vlasti da taj novac daju za lečenje onima kojima je pomoć neophodna, već pokrenuta u Novom Sadu, Subotici i Čačku. U Opštini Požega su odlučili da novac, umesto za doček, daju za popravku skenera u Opštoj bolnici u Užicu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Vladan jovanović

    22:37 // 25. 12. 2019.

    Nadam se da će anketa biti od koristi

  • Goran Todorović

    23:34 // 23. 12. 2019.

    Mogu da pozovu decu iz muzičke škole koja bi besplatno držala koncert. Mnogo lepši i kvalitetniji nego tzv popularnih muzičara- derikoža. A novac u nešto korisno,humano i za omladinu.

  • Malecka

    22:06 // 21. 12. 2019.

    Nece se odazvati ovom pozivu. Doniranjem novca bolesnoj deci ne mogu da operu svoj deo...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: