Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 30. 5. 2016.

| Društvo

Pijaca na Delijskom visu mora da se doradi

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
delijski-vis
Pompezno otvorena, a nema prodavaca; foto: A.C.

Iako je pompezno, uz presecanje vrpce i balone, otvorena pre izbora, danas na pijaci u niškom naselju Delijski vis često nema nijednog prodavca, a direktor JKP “Tržnica” Radovan Milojević kaže da pijaca radi, ali da mora da se dodatno zaštiti od vetra.

Građani koji su protekle nedelje išli do pijace u ovom delu Palilule kako bi pazarili namirnice naišli su, kako kažu, na prazne tezge.

Nove tezge prazne, uprljane samo od prašine, ostale neke gajbice sigurno kao reklama za potencijalne trgovce da bi tu mogli da prodaju nešto i lepo uvarena tabla na kojoj piše "pijaca" da me uveri da nisam pogrešio - priča jedan Nišlija svoje iskustvo.

delijski-vis-otvaranj Milojević (levo) i predsednik Opštine Palilula Boban Džunić presekli vrpcu krajem marta; foto: SNS PalilulaDirektor Milojević kaže da zainteresovanih pordavaca za pijacu na Delijskom visu ima, ali da je dodatni problem napravio vetar koji tamo duva i kako kaže, smeta prodavcima.

Pijaca je zvanično otvorena i radi, ali moraćemo da dodamo zaštitu od vetra i ideja je da to budu ploče od leksana, kako bi prodavcima bilo lakše, posebno zimi i kako bi pijaca zaživela - kaže Milojević.

On podseća da je zasada zakup tezgi na ovoj pijaci besplatan i da će tako biti i narednog meseca, a najavljuje otvaranje mini-pijaca u još 3 gradska naselja - Ledena Stena, 9. maj i Brzi Brod.

Podsetimo, izgradnja pijace na Delijskom visu započeta je početkom februara, a završena već krajem marta ove godine, u jeku predizborne kampanje.

Ima ukupno 12 tezgi, a za njenu izgradnju i opremanje potrošena su 2 miliona dinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • CVETKO prvi

    22:29 // 30. 5. 2016.

    Nista strashno, ne berite brigu ! Sledece godine nece da duva vetar na Delijski vis ! Kazu da ce da "predje" i da ce da duva samo na Kamenichki vis !
    A pijacu mogu da "otvore" i 2 puta!
    A mogli bi i da je "zatvore"...da ne duva vetar...zbog frizuru !

    • Misliš na njegovu frizuru? Povetarac ako dune pada.

      13:36 // 17. 11. 2016.

      Njegova frizura će padne od povetarac.:)

  • Srba pesic

    19:36 // 30. 5. 2016.

    Kad se nista ne radi kritika a kad ljudi urade nesto u interesu gradjana Nisa, opet ne valja.
    Cudan smo mi narod.
    Svaka cast Trznici i Opstini ipak se misli na gradjane i nas potrosace iz ovog dela grada.

    • Dexter

      21:49 // 30. 5. 2016.

      Da je Perišić otvorio postrojenje za preradu vode u H2O, ti bi i to pozdravio kao projekat u interesu građana? Ova pusta konstrukcija odnela je 2 miliona narodnih dinara, a donela promaju. Stvarno smo mi neki čudan narod, kad kritikujemo genijalnost ovog veličanstvenog projekta.

    • Bata Raka

      23:39 // 2. 6. 2016.

      Molim g.dina. Srbu da nam prenese vazece cene sa ove pijace za zelenis i sezonsko voce kako bi mi potrosaci uporedili sa drugim pijacama u gradu.

  • Nikola

    18:55 // 30. 5. 2016.

    Pijaca se nalazi na vetrometini što je poznato svima koji tu žive. To je trebalo da bude jasno i gospodinu Džuniću jer je onog dana kada se slikao povodom postavljanja temelja pola kila gela u njegovoj kosi jedva uspevalo da zadrži nešto i nalik na frizuru na njegovoj glavi. Molim vas da pronađete taj snimak i okačite jer se na njemu jasno vidi koliko je pogrešno bilo izabrati to mesto.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: