Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:13, 9. 7. 2015.

| Društvo

Pirotsko kupalište zatvoreno za kupače zbog algi

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
gk-pi-2.jpg
Spasioci prebačeni na nišavski kej, pa Piroćanci mogu da se rashlade i u Nišavi; foto: JV

Zbog pojave algi u vodi od utorka ne radi gradsko kupalište u Pirotu, a razlog je, kažu nadležni, nedostatak vode za prelivanje i prečišćavanje vode u bazenu zbog posebnog režima rada koji diktira Hidroelektrana Đerdap.

Direktor Sportskog centra Pirot Nenad Đorđević kaže da je neizvesna kupališna sezona na gradskom kupalištu. Alge teraju kupače sa kupališta na Nišavu Proizvodnja struje koju "Đerdap" diktira "dovela" alge, a oterala kupače: foto: JV

U utorak, po najvećoj vrućini, sa kapija kupališta vratili smo više od 2.000 kupača jer su se pojavile alge zbog nedostatka vode. Nema dovoda vode, nema prelivanja i voda u kupalištu se rascvetala od algi. Ovaj problem imamo po prvi put, ali problemi sa dispečerima iz Hidroelektrane “Đerdap” koji odlučuju kada da nam puste vodu, traju godinama. Oni prave struju i isključuju nam vodu i to rade mimo dogovora koji imamo – kaže Đorđević.

Napominje da se sada javio problem oko podizanja nivoa Nišave pri ispuštanju vode iz kupališta, a koji, kako kaže, mora da bude pod kontrolom zbog radova na Koridoru 10.

Iako radimo već 18 godina, ovakvi problemi nas navode da razmišljamo o izgradnji otvorenih bazena u kompleksu kupališta, a da će samo kupalište sačekati neka bolja vremena - kaže Đorđević.

Iz Sportskog centra i Hidroelektrane Pirot naglašavaju da odlično sarađuju oko obezbeđivanja vode za gradsko kupalište, ali je ipak ovih dana kupalište bez kupača.

Objašnjavajući trenutno stanje na gradskom kupalištu, Ljubomir Stojanović, direktor Hidroelektrane Pirot rekao je da  je ovo preduzeće učinilo sve kako bi pripremilo kupalište za ovu sezonu.

Prinuđeni smo da po nalogu dispečera iz Kladova menjamo režim rada u proizvodnji struje. Obećavam da ću sve uraditi da se pronađe rešenje i da se već od četvrtka Gradsko kupalište napuni novom količinom vode - kaže Stojanović.

Upravnik Gradskog kupališta Miloš Rančić pozvao je Piroćance da se rashlade u Nišavi i da ne brinu jer su sve spasilačke ekipe sa kupališta prebačene na kej kraj Nišave.

Pirotsko kupalište jedino je od najvažnijih mesta za rashlađivanje nekoliko hiljada Piroćanaca u najtoplijim danima leta, a bazen gradskog kupališta sa 50.000 metara kubnih vode i nekoliko hektara uređenog prostora prava je oaza za uživanje u toku letnje sezone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • nn

    09:35 // 9. 7. 2015.

    steta, fino je to kupaliste... i steta sto vise ljudi van Pirota ne zna za njega.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: