Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:12, 21. 7. 2014.

| Društvo

Plaćena praksa u Meksiku, Kini, Indiji, Brazilu...

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Prakse-AIESEC.jpg
Prakse su moguće u Kini, Turskoj, Indiji, Brazilu, Kolumbiji, Meksiku, Rusiji, Poljskoj i drugim zemljama.

Studenti završnih godina i postdiplomci od 20 do 30 godina, koji dobro poznaju svoju stručnu oblast i engleski jezik, mogu da se prijave na program stručnih plaćenih praksi u inostranstvu koji sprovodi AIESEC u Nišu.

Oni koji budu izabrani imaće mogućnost da od 3 do 12 meseci rade u zemljama kao što su Kina, Turska, Indija, Brazil, Kolumbija, Meksiko, Rusija ili Poljska i da primaju platu u iznosu prosečne zarade u zemlji gde se praksa odvija.

Datum početka angažovanja, kažu u AIESEC-u, određuje se u dogovoru sa kompanijom ili institucijom sa kojom će student na praksi sarađivati.

Kako ističu u ovoj organizaciji, studenti koji se na program "Global talent" prijave tokom leta imaće veće šanse da budu primljeni i na praksi steknu međunarodno profesionalno iskustvo.

Prakse su uglavnom u oblastima informacionih tehnologija, ekonomije, marketinga. One podrazumevaju jezičko i predmetno podučavanje dece i mladih.

- Ove prakse podstiču razvoj predavalačkih i prezentacionih veština, komunikacionih veština i jezika, kao i profesionalni početak predavačke karijere kroz neformalne metode učenja i kreiranje jedinstvenog okruženja za učenje za mlade - kaže Marija Pavlović iz niške kancelarije Udruženja AIESEC.

Za više detalja o ovom programu, posetite sajt www.globaltalents.rs.

Kako ističu u AIESEC-u, ovaj program je način da se izmeni statistika prema kojoj je više od 50 odsto mladih u Srbiji nezaposleno, a čak 70 odsto njih nikad nije boravilo u inostranstvu duže od 10 dana. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: