Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:13, 19. 8. 2014.

| Društvo

Platili 100.000 dinara, a struje i dalje nema

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
struja
U naselju Crvena Zveuda struje nema već 2 meseca, foto: Roma World

Romi iz niškog naselja Crvena zvezda tvrde da su počeli da plaćaju i izmiruju svoj dug za struju prema dogovoru, ali da im je struja i dalje isključena. U "Jugoistoku" kažu da je sve u rukama “EPS Snabdevanja”.

Izuzimajući povremena kratka uključenja, u jednom od najvećih romskih naselja u Nišu struje nema već više od dva meseca.

Razlog je ukupan dug za struju od 9.000.000 dinara, koji Romi ne mogu da plate. Ni brojni protesti ispred zgrade Jugoistoka i Gradske kuće, ni blokiranje Ulice Dušana Popovića nisu urodili plodom.

Na kraju, kako kaže predstavnik Roma Igor Paunović, u dogovoru sa direktorom "Jugoistoka" Darkom Bulatovićem, sakupljeno je 100.000 dinara i uplaćeno kako bi struja bila puštena. Paunović naglašava da je struje bilo nekoliko dana, ali da je ponovo isključena.

- Dogovor je bio da platimo 100.000 dinara dok se ne reši problem. Kada smo platili, Elektrodistribucija nam je isključila struju - priča Paunović.

pavlovic Pavlović: "Problem nije u našim rukama", foto: NTVŠef kabineta direktora Bulatovića, Dragoslav Pavlović kaže da je "Jugoistok" stanovnicima ovog naselja pustio struju nekoliko puta “na svoju odgovornost”, po nekoliko dana, i to poslednji put uoči Bajrama.

- Trudimo se na sve načine da izađemo tim ljudima u susret, ali ne možemo puno, jer je to u ingerenciji “EPS Snabdevanja”. Nalog iz ovog preduzeća je da to naselje bude isključeno zbog duga od 9 miliona dinara koji je napravljen za manje od godinu dana - objašnjava Pavlović.

Romi iz ovog naselja tvrde da direktor Bulatović ne želi da ih primi i da će oni, ukoliko se to ne promeni, zajedno sa stanovnicima naselja Stočni trg, Mramorska i Beograd mala izaći na miran protest.

Sa druge strane, Pavlović kaže da je rukovodstvo "Jugoistoka" više puta razgovaralo sa Romima i da je u celu priču uključen i ministar energetike Aleksandar Antić.

- Svaki put smo uredno primili građane iz naselja Crvena Zvezda i jednostavno nije u našim rukama rešenje. Angažovali smo i ministra Antića, koji je dva puta dolazio u Niš zbog ovog problema. Nebrojeno puta smo razgovarali sa “EPS Snabdevanjem”. Pokušali smo da povežemo više instanci Jugoistok, EPS Snabdevanje, Grad Niš, ministarstvo, poverenika za rodnu ravnopravnost, zaštitnika građana - kaže Pavlović.

Osim plaćanja duga, drugo rešenje se za sada ne nazire. Romi iz naselja Crvena Zvezda trebalo bi da pokucaju na vrata “EPS Snabdevanja” kako bi našli rešenje za svoje problem.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos

    08:44 // 22. 9. 2015.

    Dragoslav Pavlovic prvo treba da objasni zasto duznike ne preda sudu, nego sami resavaju problem, koji nije u njihovoj nadleznosti. Da li zato sto bi izgubili na sudu?

  • Bane

    21:16 // 20. 8. 2014.

    Epa neka plate kao i ja sto placam.I molim EDB Nis da ovog zalizanog Pavlovica pomeri na neko drugo mesto da ne iritira dodatno vise svojom pojavom ovaj narod.Mislim da ima simpaticnijih u toj firmi.

  • Je l' važi za sve

    13:24 // 20. 8. 2014.

    Komšiji su isključili struju zbog duga od 9.700 dinara.Znači da nakon uplate od 97.0 dinara ili 1% ima pravo da traži priključenje ili će mirno protestovati u čemu će mu se pridružiti ceo komšiluk !?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: