Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:23, 19. 10. 2011.

| Sport

Pobeda Srbije u punom Čairu

Autor:Ljubica StojanovićIzvor:Južne vesti
Hala cair rukomet
Foto: Petar Stošić

U prvoj utakmici odigranoj u renoviranoj hali Čair rukometašice Srbije pobedile Grčku sa 36:20 (19:9). Skoro 4.000 gledalaca priredilo fantastičnu atmosferu.

Sjajna atmosfera, neprekidno navijanje, pune tribine, pobede naših selekcija, sve su to asocijacije na halu Čair. Tradicija se nastavila i to u sređenom objektu koji je položio prvi ispit. Rukometašice su "presekle crvenu vrpcu" na hali Čair što se tiče sportskih događaja.

Srbija je bila favorit i pre početka, ali to naše rukometašice nisu odmah pokazale. Grčka je povela sa 2:0, ali to nije zabrinulo ni publiku ni igračice. Ubrzo su se ređali golovi i srpske rukometašice su preuzele stvar u svoje ruke. Prvi gol postigla je Andrea Lekić iz sedmerca, a to joj je bio samo prvi u nizu od 10 (6 sedmeraca). Ređali su se golovi naših, a do poluvremena su imale plus 10 (19:9). U nastvavku je nastavljena dominacija naših, a istakle se i golmanka Katarina Tomašević sa 13 odbrana. Grkinje su dobile čas rukometa, a naše su upisale prvu pobedu.

- Oduševljena sam navijanjem. Ovo nam je bila dobra prilika za Portugal, koji je naš najteži rival u kvalifikacijama. Idemo tamo spremne. Atmosfera je bila fenomenalna, puno mi je srce. Lepa uvertira za Svetsko prvenstvo 2013. godine u Srbiji - rekla je Andrea Lekić, najefikasnija u srpskom timu.

Pobeda je i bila očekivana, ali glavni utisak celoj selekciji je atmosfera koju je napravila niška publika uz malu pomoć bubnjara iz Zaječara. Meraklije su pokazale da je Niš grad gde reprezentacija dobija najikreniju i najvatreniju podršku.

- Atmosfera je bila predivna, lepo je videti pun Čair. Navijači su ispunili halu, bilo je prekrasno. Na početku smo bile nervozne jer je početak kvalifikacija, ali smo pole zaigrale ozbiljnije - rekla je Sanja Damnjanović.

Prva proba pred Evropsko prvenstvo je pokazala gde još ima prostora za sređivanje i kako srediti halu da bude najbolji domaćin šampionata starog kontinenta. Ali, bitnije je da se u hali opet čulo navijanje i da je Niš dobio prelep sportski objekat. Hala Čair je dobila najviše ocene od igračica i stručnog štaba i žele da se što pre vrate u ovaj "hram rukometa". 

- Zahvaljujem se niškoj i zaječarskoj publici. Žao mi je što devojke nisu igrale protiv Danske ili Norveške, bilo bi bolje za publiku. Ovo je jedna nova reprezentacija, sve su e odazvale pozivu. Devojke su se trudile da pokažu šta imaju, bile su borbene. Odnos im je odličan, pun htenja, želje i volje. Rekao sam im da smeju da greše, ali ne i da prave gluposti. Grešile su, promašivale su zicere, ali nisu pravile gluposti. Znam da će dati sve od sebe da osvoje medalju na Svetkom prvenstvu 2013. godine. Nadam se da ćemo opet doći u Niš jer publika to zaslužuje - rekao je Saša Bošković, selektor Srbije.

Rukometašice su pune lepih utisaka otišle u Beograd, gde će se pripremati za drugi meč kvalifikacija koji je u nedelju, 23. oktobra u 13h u Portugalu. A Nišu ostaje hala Čair i čekanje do 3. novemebra kada dolazi muška reprezentacija da isproba halu na Kupu nacija.

SRBIJA: Krpež 2 , Popović 1 , Koperec 3 , Lekić 10 (6), Števin 2, Matić, Damnjanović 6, Vučković 1, Erić 2, Tošović 4 odbrane, Rajović, Pop Lazić 2, Ognjenović 4, Cvijić 1, Tomašević 13 odbrana, Nišavić 2

Sedmerci: 6/6
Isključenja: 4 minuta

GRČKA: Korpa 5 odbrana, Mavrogeorgi N, Mavrogeorgi, Mastaka, Lognaidu 7, Kocabuidu, Papazoglu, Hontokuridu, Vafiadu, Papanikolau, Dimitru 3 (1), Evagelidu, Cakalu 4, Masmanidu, Balafa, Adici 6.

Sedmerci: 1/2
Isključenja: 2 minuta

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nislija

    18:45 // 20. 10. 2011.

    "Čair" položio ispit - Publika najbrojnija u Evropi!


    http://www.rss.org.rs/#vest:3931

  • Nebojsa Ozimic

    10:03 // 20. 10. 2011.

    Čujem da je atmosfera bila super.Bravo Nišlije!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Dele prvo mesto sa Katastar.

Danilo Nenezić Čitalac

Tekst: Nišu nagrada za najbolju gradsku upravu u oblasti efikasnosti i delotvornosti [anketa]

Pronađite nas na: