Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:43, 1. 9. 2015.

| Društvo

Počela školska godina, prvaka malo manje nego lane

Autor:M. VučićIzvor:Južne vesti
490x370-skola.jpg
Sličan broj osnovaca i srednjoškolaca kao i prošle godine; foto: Ilustracija, en.wikipedia.org, CC

Zvona u 124 škole Nišavskog, Pirotskog i Topličkog okruga označila su danas početak nove školske godine, a u klupama se ove godine našlo 4.682 prvaka. Od toga je samo u Nišu 2.411, što je malo manje nego prošle godine.

Prema podacima rukovodioca Školske uprave koja pokriva ova tri okruga Dragana Geja, broj učenika i broj odeljenja su slični prošlogodišnjim, ali je ove godine u škole krenulo tridesetak prvaka manje.

Još uvek ne znamo koliko tačno odeljenja imamo, jer se još uvek formiraju, ali broj je u svakom slučaju sličan kao u prethodnoj godini - kaže on.

Gejo navodi i da u srednjim školama nije popunjeno oko 200 mesta, što je oko 6-7 većih odeljenja.

Inače, u niškim školama bilo je mesta za 3.202 đaka prilikom upisa nakon prijemnog ispita juna.

Čini mi se da se neznatno veći broj srednjoškolaca odselio u druge gradove, u Beograd, Zaječar i druge školske uprave, ali je prosek manje-više isti - dodaje on.

Ova godina je počela regularno u svim školama, jer zasad neće biti štrajka prosvetara.

Ipak, moguće je da će oni stupiti u štrajk oktobra ukoliko u toku septembra ne postignu dogovor sa Ministarstvom oko nekoliko zahteva, pre svega oko zbrinjavanja tehnoloških viškova i isplaćivanja jednokratne pomoći. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Pitanje

    00:36 // 2. 9. 2015.

    -Zašto je Dragan Gejo smenjen 2008. godine sa mesta načelnika školske uprave Niša, na koju je nedavno i ponovo postavljen !?

    - Koliko je političkih partija promenio do danas ?

  • Nemušti

    15:33 // 1. 9. 2015.

    "Neznatno manje...manje više...malo manje..." su već dobro poznati odgovori starog novog načelnika školske uprave Niša koji je već jednom smenjen sa ove funkcije 2008.(jedini u istoriji prosvete). Zbog čega je smenjen tada ? "Malo manje...manje više..." je poznato i zataškano . Valjda su ga zato i vratili iz senke odakle je upravljao prosvetom grada i doveo je tu gde jeste !

  • dvesta učenika

    11:57 // 1. 9. 2015.

    trpate u šest do sedam odeljenja dok se priča da u centralnom gradskom jezgu u Beogradu se formiraju odeljenja do 17 učenika!!! Koliko ste viška prosvetnih radnika isfabrikovali sardina odeljenjima? Mogu li kod nas da se formiraju odeljenja do 15 učenika sličnih mogućnosti ili je svim niškim funkconerima velikih stranaka, pozicionih i opozicionih, maca pojela jezik?

    • Preko otkaza do vlasti

      00:30 // 2. 9. 2015.

      Svima je jasno da će ponovnim dolaskom Geja za načelnika čime je dobio i formalnu vlast, biti počišćeni svi njegovi oponenti i neistomišljenici, u školama će ostati njegov partijski kadar( mada je promenio 5 stranaka, oni koje je zaposlio i zaplašeni, što je cilj neformiranja ovakvih odeljenja time i veće mogućnosti za ucene-samim tim neograničena vlast. Žalosno je što ovakvi vode prosvetu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: