Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:23, 19. 11. 2015.

Podignutom slušalicom onemogućili pacijentima zakazivanje

neurologija Pacijenti pitaju čemu informacija o broju telefona koji je nemoguće dobiti; foto: JV

Telefonsku vezu koja služi za zakazivanje pregleda na neurologiji u niškom Domu zdravlja bilo je nemoguće uspostaviti ne zbog zauzeća linije, već zato što je slušalica za šalterom, u kome pacijenti nisu nikog videli bar sat i po vremena, bila podignuta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • hm

    11:56 // 19. 11. 2015.

    Ne znam za tih 23 pregleda dnevno, ali ja kad sam isao prosle godine kod njih (po uputu opste prakse), umalo me doktor nije napsovao sto mu prekidam mirnu popodnevnu dremku. Bukvalno me je pitao sto sam dosao kod njega.

    • Logičar

      12:44 // 19. 11. 2015.

      A šta je drugo trebalo da te pita?

    • hm

      13:57 // 19. 11. 2015.

      Druze, nije pitao zasto sam dosao, vec zasto sam dosao KOD NJEGA.

    • Logičar

      14:13 // 19. 11. 2015.

      Kako da ti kažem... i to je logično pitanje.

    • hm

      15:05 // 19. 11. 2015.

      U pravu si sve. A ja sam mu odgovorio da nemam sta da radim kuci, dosadno mi je pa idemo tako od lekara do lekara.

    • Logičar

      17:52 // 19. 11. 2015.

      E, ako si mu rek'o! On će tebe da pita zašto si došao, samo zato što si došao! I uhvatio ga u "popodnevnoj dremci", iako je jedini neurolog u krcatoj ambulanti, koji pregleda 30 posto više pacijenata dnevno od norme. Logično, naročito za masu onih koji lajkuju svaku pljuvačinu. Mučeni neurolog, koji za razliku od nas ne može da se sakrije iza anonimnosti, sigurno uživa čitajući kakav je neradnik!

    • hm

      21:54 // 19. 11. 2015.

      Nisam znao da lekari imaju normu. To je kao ono danas treba da ukucas deset eksera pa udri. Ali ako je vec tako onda im je dobra norma, jer kad sam bio nije bilo ni jednog pacijenta a to je 30% vise. Sto se toga tice nisam cekao ni minut. To je verovatno bila otezavajuca okolnost: nije bio zagrejan za rad. A sto se tice anonimnosti: zivot je nekom majka nekom maceha sta ces.iZdravo

  • Dragana

    13:10 // 19. 11. 2015.

    Tako je i sa zakazivanjem u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.Ne znam kako da se zakaže kod izabranog lekara, jer je stalno zauzeće. Organizacija je loša.

    • nikola

      13:31 // 19. 11. 2015.

      Da ste nekad zakayivali ynali biste. Može preko call centra, lično ili pozivanjemordinacije gde radi medicinska sestra

    • Javi se

      18:02 // 19. 11. 2015.

      Kada bi shvatila da se pozivanje call centra doma zdravlja naplaćuje kao poziv fiksnog u zoni 018 ne bi lupala ovako. Već bi imala zakazan termin. Ako nisi znala postoji ta služba čijim pozivanjem možeš da zakažeš kod svog izabranog lekara.

  • Okk

    13:17 // 19. 11. 2015.

    Pa ovo nije ništa novo.U kliničkom centru isto to rade godinama, a kada odete lično da zakazete, ljute se jer ih ometate u radu i kazu da se zakazivanje vrši telefonom.A onda vam kažu da je za taj mesec sve popunjeno...

    • nikola

      13:34 // 19. 11. 2015.

      Jedini racionalno rešenje je delimično otvaranje privatnog sektora. Dakle ako neurolog u DZ ima 23 pregleda dnevno, a normativa je 15. Prvih 15 se zakaže ostali idu kod privatnika o trošku RFZO. Uslov da neko ode u privatnu ordinacju jeste da ima zaposlenog lekara, a ne konsultanta. I eto nema gužve u čekaonici i zapošljavaju se novi lekari.

    • Nishlija

      16:34 // 19. 11. 2015.

      Tu je tek situacija jeziva. Mozes da zakazes telefonom samo jednog dana krajem meseca ili pocetkom meseca i to samo u duzini oko 2 sata. Oni ne mogu da prave raspored rada specijalista unapred nekoliko nedelja pa da uvek imas mogucnost zakazivanja, nego SAMO MESECNO POSLEDNJEG DANA. Ako propustis tu "mogucnos" moras da cekas naredni mesec!!???

  • Apelujem na ljude željne slave

    17:23 // 19. 11. 2015.

    Ja sam hteo al odustao a nisam trebao.Odite oko 18h u dom zdravlja i snimite telefonom situaciju.Nema nikog!Kada zakažeš pregled u tom terminu,nema termina nedeljama a čekaonice prazne.Već u 17h čistačice počnu da čiste za fajront.Ne volim da se eksponiram al momci i devojke ako hoćete da postanete poznati,pustite fejs idite telefonom i napravite mini dokumentarac.

  • Begam dok jos mogu

    18:22 // 19. 11. 2015.

    Hahahaha, jedan neurolog na 500000 stanovnika!Pa, ovo nema nigde (samo u naprednoj Srbiji)!

  • shaft

    18:50 // 19. 11. 2015.

    Kad nekog primis na vezu u zdravstvu,on te dize u nebesa,jer si mu dao hleb u ruke.Ali,ne lezi vraze,vrlo brzo,oseti se vaznim,nezamenjivim i onda mu gledaj cudo!Draga nacelnice,u nesuvislo objasnjenje ni sami ne verujete.Vazno da je vama i Jerkanu sve potaman,a pacijenti -sram ih bilo sto vam dosadjuju!

  • gorcilo

    19:32 // 19. 11. 2015.

    Skinuti 3x20 posto od plate šefu na tom odeljenju a sestru koja nije bila na radnom mestu 6x20 posto i rešen problem. Sledeća greška otkaz i rešen problem. Ima dovoljno ljudi na birou koji će raditi ya 36 hiljada.

    • Eren 1. deo

      00:00 // 20. 11. 2015.

      Ali sestra, zapravo, jeste bila na radnom mestu - radila je EEG snimanje. Istina, nije trebalo da ostavi podignutu slušalicu. Međutim, ovo vidim primarno kao kadrovski problem, a manje kao problem neodgovornog rada.

      Preka mera nije uvek rešenje. Neka joj se skine tih 6x20% - i šta onda? Ona i dalje ostaje na isti način radno opterećena - šalter + EEG. Ništa ne garantuje da se situacija neće...

  • Eren 2. deo

    00:08 // 20. 11. 2015.

    ... ponoviti.

    Nije uvek stvar u tome da neko ne želi da radi za 36 hiljada, dok neko drugi čeka na birou.Ponekad je stvar je u tome da postoji fizičko ograničenje obavljanja nekog posla, nevezano za visinu plate. Daj sestri platu od 75 hiljada - džabe.Ne može istovremeno da radi za šalterom i EEG.

    Da dodatno pojasnim, nisu svi zdravstveni radnici anđeli, ali nekada je problem kadrovska politika.

  • DANIJELA

    01:35 // 21. 11. 2015.

    ne znam da li je tema texta, ali ja sam licno dozivela nesto jos gore. na VMA mi je bila zakazana magnetna rezonanca, kada sam se tamo pojavila ubedjivao me je tehnicar da me je on licno obavestio. rekla sammu nisam luda da se nesecam da smo juce pricali kaze on retard pa niste mi se javili. Da sam videla propusten iz BG sigurno bi zvala na sta ce on pa zvao sam Vas sa skrivenog, STRASNO... VMA ??

  • lazar stanisic

    13:15 // 22. 11. 2015.

    opste je poznato da je zdravstvo u nisu u rasulu i da pojedini radnici ne rade nista,OTKAZ TU SAMO POMAZE
    !!!!!!!!!!!!!!!!

  • Doktor

    22:12 // 11. 12. 2015.

    Zasto nisu rekli da se EEG U DZ naplacuje kao nestandardna usluga, pa sigurno nema dnevno toliko pregleda koji bi trajali 1.5 sat. takodje deprivacija spavanja se radi jos redje od tkz standardnog snimanja... Drugim recima opravdanje doktorke je na tankm nogama...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: