Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 17. 8. 2016.

| Društvo

Podzemni kontejneri uskoro na još 10 lokacija

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Podzemni kontejneri
Podzemni kontejneri ekonomičniji i čistiji; Ilustracija; Foto: arhiva JV

Ukoliko dobiju sve potrebne dozvole, podzemni kontejneri biće postavljeni na još 10 lokacija na teritoriji Gradske opštine Medijana. Istovremeno, biće vraćeni kontejneri koji su, zbog izgradnje kružnog toka, uklonjeni sa Trga učitelj Tase.

Načelnik Uprave gradske opštine Medijana Saša Markišić kaže da su dve prioritetne lokacije za postavljanje podzemnih kontejnera Davidova i Ulica Svetozara Markovića u centru grada. Nove kontejnere trebalo bi da dobiju i stanovnici Obilićevog venca kao i Branka Krsmanovića. Kontejnere, dodaje, postavljaju po zahtevu skupština stanara. GO Medijana Stanovnici Medijane prve podzemne kontejnere dobili 2012; Foto: arhiva JV

U Davidovoj su neophodni zato što se pored tamošnjih kontejnera prave deponije, a u toj ulici se organizuju manifestacije. U Svetozara Markovića iza Elektrodistribucije postoji kolona od 7-8 kontejnera koje želimo da sklonimo – kaže Markišić.

Kada počne ukopavanje novih kontejnera, na Trg učitelj Tase biće vraćeni kontejneri koji su zbog radova u Hajduk-Veljkovoj ulici uklonjeni. To su prvi podzemni kontejneri koji su 2012. postavljeni u Nišu, a prema Markišićevim rečima koštali su oko 400.000 dinara. Dobavljač je od tada firma “Koral” iz Kraljeva, a kako dodaje, od tada su kontejneri znanto pojeftinili pa im je cena 250.000 dinara po paru, zajedno sa postavljanjem.

Javna nabavka za 20 novih kontejnera je završena i sada čekamo saglasnost od nadležnih uprava. Mora da se proveri ima li nekih podzemnih instalacija na lokacijama koje smo tražili. Ukoliko ima, tražićemo drugi prostor za kontejnere – kazao je Markišić.

Na teritoriji Medijane podzemni kontejneri su, poslednje 4 godine, postavljeni na 32 lokacije


Podzemni kontejneri su ekonomičniji

Kamion Pražnjenje podzemnog kontejnera; Foto: arhiva JV U Javno-komunalnom preduzeću "Mediana" koje je zaduženo za pražnejnje kontejnera i odvoz smeća, kažu da su podzemni kontejneri dobro rešenje jer su ekonomičniji i "čistiji". Direktor ovog preduzeća Bratislav Vučković kaže da bi bilo dobro da sve gradske opštine počnu da postavljaju ovakve kontejnere. 

Za pražnjenje podzemnog kontejnera je neophodno da, pored vozača kamiona, radi samo još jedan čovek. Posao se brže obavlja i zato je mnogo ekonomičnije postavljati ih - kaže Vučković.

On dodaje da je jedini problem u centru grada gde je veliki broj kafića koji svakodnevno prepunjavaju podzemne kontejnere i ostavljaju otpad pored njih. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • radnik mediane

    01:10 // 18. 8. 2016.

    kaže Brat.Vučković dir. mediane.Lepo zvuči direktore jer stolica se klacka,ali ako malo bolje pogledate sliku gore kamiona,možete zaključiti da toliki broj podzemnih kontejnera ne može opsluživati taj krš,jer postoji samo TAJ jedan improvizovani kamion.Da sme da kaze istinu kome treba ne bi bio to sto jeste.Zato siroti radnici muku muce da poprave taj frankestajn sklepani da bi dir. dobio koji +

  • CVETKO prvi

    00:42 // 18. 8. 2016.

    Kako li ce , tek tada, da se narod
    prehrani ?
    Svi ima da odemo u rudare , ako mislimo da se prehranimo !

  • nn

    16:58 // 17. 8. 2016.

    Zauzimaju MNOGO vise mesta od klasicnih kontejnera, zahtevaju jos vise praznog mesta oko njih i ako ih slucajno neko zagradi kolima, ne mogu da se isprazne za razliku od starih, pa ostaju puni do sledece prilike....i kostaju BOGA OCA! Ali neciju kum se ocigledno bacio u proizvodnju istih.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: