Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:43, 6. 10. 2014.

| Društvo

Policajci prekinuli štrajk

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
policija-grb.jpg
Policajci ponovo rade "punom parom", ilustracija

Nakon deset dana policijski sindikati odlučili su da prekinu štrajk, a posle razgovora sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem odlučeno je da se krene u socijalni dijalog.

Jedan od glavnih razloga za nezadovoljstvo policajaca bilo je nepostojanje kolektivnog ugovora, a o tome bi, prema najavama iz MUP-a, trebalo da se razgovara već sutra.

Očekujem da do kraja oktobra završimo razgovore i sa predstavnicima dva reprezentativna sindikata potpišemo kolektivni ugovor - rekao je ministar Stefanović nakon sastanka sa predstavnicima sindikata.

sastanak Ministar Stefanović u razgovoru sa predstavnicima sindikata, foto: MUPProblemi su i finansijske prirode, pre svega u pogledu neisplaćenih jubilarnih nagrada i naknada za dolazak i odlazak sa rada.

Verujem da će policajci shvatiti u kakvom je stanju država i zašto nije moguće nešto uraditi u punom obimu, iako bih to voleo. Finansijska situacija nije takva zbog ove Vlade, ali trudićemo se da pokažemo pripadnicima policije šta realno možemo da uradimo - poručio je ministar.

Policajci su pored pomenuth zahteva tražili i da ne budu obuhvaćeni merama štednje i smanjivanjem plata, a predsednik Nezavisnog sindikata policije Velimir Lukić bio je zadovoljan nakon sastanka sa Stefanovićem, pre svega zbog nastavka socijalnog dijaloga.

Dogovorili smo realizaciju naših zahteva i mislim da će svi posle štrajka i nastavka dijaloga biti veoma zadovoljni - zaključio je Lukić.

Štrajk koji je započet 26. septembra stvarao je Nišlijama koji su se javili redakciji određene probleme, jer, prema njihovim rečima nisu mogli da prijave krađu, a bilo je i problema za vađenjem ličnih dokumenata.

Ipak, iz reprezentativnog sindikata su tvrdili da bezbednost Nišlija nije ugrožena.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    11:30 // 7. 10. 2014.

    Zasto samo policji ispunjeni zahtevi?Zato sto ce da cuva rezim od ostalih strajkaca koje ce da bije.Sve drugo moze da propadne,ali policja nam treba.Komunizam je bio obdaniste u odnosu na ove danas.

  • Deklinacija

    08:42 // 7. 10. 2014.

    Molim policijske sindikalce da u svoje zahteve ubace besplatnu edukaciju pripadnika policije (mnogi sa 3 razreda) u smislu dopune bar dela gradiva iz oblasti gramatike srpskog jezika i opšte kulture.

    • 11:46 // 7. 10. 2014.

      ...lične higijene i opasači sa opremom obavezno iznad pupka.

  • b.i.

    23:23 // 6. 10. 2014.

    Prosvetari štrajkovali, sada policija, sutra će lekari i koliko vidim samo će penzionerima smanjiti primanja, ako i oni budu štrajkovali opet smo na početku. Ovo je tragikomično !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: